KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Gafurović karijeru nastavlja u Zmaju iz Makarske

21.02.2017. - Nakon što je posljednjeg dana prelaznog roka sporazumno raskinuo ugovor s Rudarom, Zlatan Gafurović se odlučio da svoju bogatu karijeru nastavi u hrvatskom trećeligašu, ekipi Zmaja iz Makarske

Zlatan kapiten RudaraZlatan Gafurović karijeru nastavlja u Zmaju iz Makarske

Iako je imao nekoliko ponuda od klubova Prve lige Federacije BiH, od kojih je najkonkretnija bila visočka Bosna, dugogodišnji kapiten Rudara odlučio se na inozemni angažman.

-Iskren da budem, nisam se dugo dvoumio. Prihvatio sam uvjete vodstva Zmaja, koje je bilo izuzetno korektno. Ocijenio sam da je u ovom trenutku to za mene najbolje rješenje jer sam se doista zasitio igranja u našoj Prvoj ligi u kojoj igram šesnaestu sezonu, odnosno od njenog osnivanja (2001.godine,op.a). Mislim da ću opravdati povjerenje trenera Marencija, čelnika Zmaja i Dine Ljubojevića, koji je i najviše doprinio da karijeru nastavim u Makarskoj,  konstatira Zlatan Gafurović, koji nije želio da elabolira posljednja događanja i iznenadni odlazak iz svog matičnog kluba u kojem je proveo dvije decenije.

Zlatan Gafurović (28.6.1983.Kakanj) prošao je sve selekcije Rudara, od pionira do seniora.Pripada onoj čuvenoj generaciji juniora koja je u junu 2002.godine igrala u Omladinskom finalu Kupa

BiH protiv Orašja (2:3), koju su predvodili on i Emir Hadžić ,koji su jedini postali premijerligaški igrači. Za prvi tim Rudara Zlatan Gafurović debitirao je još kao junior 2001.godine na gostovanju u Čapljini, kada je dobio povjerenje od trenera Asima Saračevića. Izuzev sezone 2008/2009.godine, kada je igrao za zenički Čelik, Gafurović je od jesenje sezone 2001. do jesenje sezone 2016. godine u prvom timu Rudara proveo punih 15 godina i odigrao preko 400 prvenstvenih utakmica. Ako ovom broju dodamo i zvanične nastupe u Kup takmičenju i prijateljskim utakmicama, ta brojka sigurno prelazi 500 i jedan je od rekordera po broju nastupa za FK Rudar od njegovog osnivanja. Čak je nadmašio i oca Besima koji je u Rudaru igrao od januara 1969. kada je zajedno sa Kemalom Hafizovićem došao iz Čelika i igrao do jula 1985.godine , s tim što je imao jednoipogodišnju pauzu zbog služenja vojnog roka.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u