KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Gafurović iz Zmaja prešao u TOŠK

30.06.2017. - Nakon polusezone u hrvatskom trećeligašu, ekipi Zmaja iz Makarske, bivši kapiten Rudara Zlatan Gafurović potpisao je jednogodišnji ugovor s novim federalnim prvoligašom TOŠK-om iz Tešnja

zlatang

Premda su čelnici Zmaja bili prezadovoljni njegovim igrama u proljetnoj sezoni i ponudili mu produženje ugovora, Zlatan Gafurović se odlučio da karijeru nastavi u redovima novog člana Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, ekipi tešanjskog TOŠK-a, na čijem kormilu se nalazi njegov nekadašnji saigrač iz Rudara, Mostarac Igor Remetić. Upravo njihovo poznanstvo presudilo je da Gafurović iz Zmaja pređe u TOŠK.

-Čim je čuo da sam slobodan, Rema (Igor Remetić) me je pozvao da pojačam njegegovu momčad, s kojom se, nakon višegodišnjih pokušaja njegovih prethodnika, minule sezone "prošetao" Drugom ligom - Centar i izborio povratak u prvoligaško društvo. Brzo smo se dogovorili oko uvjeta, koji su za naše prilike dosta povoljni i u ponedjeljak ću zvanično potpisati jednogodišnji ugovor i postati novi član TOŠK-a. Ambicije kluba su da postane stabilan prvoligaš i ja vjerujem da možemo taj cilj ostvariti, pogotovo što Klub vode mladi sportski radnici, istakao je Zlatan Gafurović, koji ne krije da je glavnu ulogu u njegovom prelasku u TOŠK odigrao njegov bivši saigrač, a sada vrlo uspješni trener Igor Remetić.

Od prošle godine u TOŠK-u nastupa još jedan bivši Rudarevac. Riječ je o golmanu Harunu Striki , koji će zajedno s iskusnim Gafurovićem biti jedan od aduta trenera Remetića u debitantskoj prvoligaškoj sezoni Tešnjaka.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u