KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Fudbaleri Mladosti u punom pogonu

23.06.2019. - Fudbaleri Mladosti nakon susreta sa Željezničarom odradili lakši trening u Doboju. I u novoj sezoni tim iz Doboja želi biti u gornjem dijelu tabele

01 23.6.19.

Nakon susreta na Grbavici protiv Željezničara (0:0) fudbaleri dobojske Mladosti su danas na stadionu u Doboju odradili lakši trening. Treningu su prisustvovali svi fudbaleri izuzev Petra Boje koji je bio pošteđen zbog privatnih obaveza.

-Priprema teku u najboljem redu. Najbitnije je da nema povreda i da među nama vlada sjajna atmosfera. Momci odlično rade, pružaju svoj maksimum. Nastojimo mlađim momcima pomoći da se što bolje pripreme za sezonu koja slijedi. Želja nam je da i ovu sezonu budemo u samom vrhu tabele, rekao je kapiten Mladosti Aladin Isaković nakon treninga za naš portal.

Nakon dva kontrolna meča protiv Sarajeva (2:1) i Željezničara (0:0), fudbaleri Mladosti će trenirati u Doboju i na stadionu Luke u Visokom do kraja mjeseca nakon čega slijedi odlazak u Tursku ili na Zlatibor.

-Do kraja mjeseca nemamo više utakmica. Pripremat ćemo se u Kaknju i Visokom. Ovom prilikom moram se zahvaliti našim sportskim prijateljima iz visočke Bosne koji su nam ustupili svoj glavni teren za treninge. Početkom jula idemo na finalne pripreme. Još uvijek ne znamo da li će to biti Zlatibor ili idemo u Tursku, rekao je trener Dobojana Elvedin Beganović nakon čega je dodao da je cilj Mladosti da i uanrednu sezonu bude u samom vrhu bh. fudbala:

-Želimo i narednu sezonu da igramo bitnu ulogu u BH Premijer ligi. Nismo puno mijenjali igrački kadar. Istina bit će još odlazaka i dolazaka, ali nećemo puno mijenjati. To vidim kao našu prednost jer smo očuvali kostur ekipe. Pozitivna stvar je što trenutno u ekipi imamo 16-17 igrača mlađih od 21 godine. Istina svi oni neće dobiti priliku, ali ćemo neke od njih poslati na posudbu jer za mlade igrače je najbitnije da igraju i da imaju minutažu.

Jutarnjem treningu Mladosti prisustvovalo je čak 28 igrača. Treninzima prvog tima priključeno je nekoliko talentovanih juniora, ali je na probi i nekoliko igrača koji će se u narednim danima pokušati nametnuti treneru Beganoviću i njegovim saradnicima. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u