KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

FK Mladost-Prekoračenja ovlaštenja

03.06.2021. - Predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje Enis Špago kaže da su u predmetu „Mladost“ prekoračena ovlaštenja te da će kao predsjednik Komisije o tome obavijestiti UEFA-u

fk-mladost

Iako već par dana kruži informacija da je Drugostepena komisija za licenciranje odbila žalbu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je to zvanično potvrdio tek jutros.

Predsjednik ove komisije, Enis Špago, u razgovoru za SportSport.ba priznao je da je Drugostepena komisija prekoračila svoja ovlaštenja.

- Moje izdvojeno mišljenje je da je bilo prije svega procesnih propusta prilikom održavanja sjednice jer član komisije Pantelija Mičić se morao izuzeti iz rada i odlučivanja jer je direktno interes u ovom postupku imao klub s područnog saveza ispred kojeg dolazi ovaj član Drugostepene komisije. Mišljenja sam da je Drugostepena komisija prekoračila svoja ovlaštenja prilikom odlučivanja jer su se četiri člana upuštala u ocjenu pravne valjanosti ugovora, a što komisija nikako nije smjela - kazao je Špago, a potom i obrazložio:

- Komisija se morala držati ispitivanja postojanja dokumentacije kojom se dokazuju određene činjenice, a nikako da utvrđuje ko je titular prava vlasništva na stadionu Bilino polje, odnosno ko je ovlašten da zastupa i predstavlja titulara prava vlasništva. Ako ima problem u vezi s tim, onda pravno ili fizičko lice koje ima pravni interes može u sudskom postupku to da utvrđuje, a nikako to nisu ingerencije Drugostepene komisije za licenciranje.

Da je spreman sve istjerati na čistac, potvrđuju i Špagine najave da će o svemu obavijestiti UEFA-u.

- Kao predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje ću se lično obratiti UEFA-i sa svojim izdvojenim mišljenjem, kojom prilikom ću dostaviti svu dokumentaciju, kojom ću ukazati na nezakonitost odluke komisije čiji sam predsjednik, donesene po žalbi FK Mladost - dodato je Špago u izjavi za SportSport.ba.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u