KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

FK Mladost: Cilj je postati stabilan premijerligaš

13.12.2015. - Godina 2015. ostat će upisana zlatnim slovima u analima Mladosti, koja je ulaskom u Premijer ligu postigla historijski uspjeh

mensurmusijaMensur Mušija
Da taj podvig nije slučajan, potvrđuju rezultati produženog jesenjeg dijela sezone u kojem su nogometaši Mladosti osvojili 26 bodova i zimski odmor provešće na osmoj poziciji koja garantira opstanak, ali će ovu poziciju morati zadržati i na proljeće ako misle i narednu sezonu igrati u elitnom društvu.

Predsjednik Mladosti Mensur Mušija, za čije ime su vezani svi posljednji uspjesi ovog kluba, izuzetno je zadovoljan polusezonom, posebno nakon turbulentnog starta.

-Iskren da budem, niko, pa ni ja, nije mogao očekivati da ćemo uspjeti osvojiti 26 bodova i biti u „zlatnoj“ sredini. Ovo je veliki uspjeh, rekao bih pravi podvig. Svaka čast igračima i stručnom štabu, koji su najzaslužniji za ovako uspješnu debitantsku polusezonu u premijerligaškom društvu, kaže alfa i opmega Mladosti, kojeg posebno raduju pobjede nad velikanima bh.nogometa, ekipama Željezničara,Sarajeva i Čelika, što je najbolja potvrda kvaliteta tima kojeg predvodi iskusni strateg Ibro Rahimić.

-Poraz od Borca pomutio je slavlje na kraju polusezone...
-Tako je to u sportu. Kad se najmanje očekuje, dođe kraj uspješne serije. Umjesto najveće pobjede,stigla je kazna i pomutila slavlje.Poraz boli, ali nas nije obeshrabrio. Naprotiv, dao pouku. Svjesni smo da moramo zbiti redove, dobro se pripremiti, pojačati ekipu jer nastavak prvenstva će biti izuzetno težak i neizvjestan s obzirom na skraćenje Premijer lige i ispadanja čak šest klubova. Imamo solidnu zalihu bodova, ne trebamo strahovati, ali moramo biti krajnje oprezni jer iznenađenja su uvijek moguća.

-Najavili ste pojačanja.Znači li to da niste zadovoljni postojećim igračkim kadrom?
- Procjena struke je da moramo angažirati 3-4 igrača , odnosno pojačati sve linije u timu. Imamo veoma dobre temelje,potrebna je nadgradnja jer želimo biti još jači i kvalitetniji.Trener Rahimić ima viziju, ima moju maksimalnu podršku i ja vjerujem da će Mladost učiniti iskorak više i ostvariti željeni cilj.

mensurmusija1Mensur Mušija

-Koliko Mladost može napredovati kao klub?
-Mi smo u kratkom vremenu učinili pravi bum.Izgradili smo infrastrukturu i kompletirali tim koji je postao hit. Mladost ima model rada i ako se nastavi razvijati ovim tempom, u što ne sumnjam, brzo ćemo stasati u stabilnog premijerligaša i biti uz bok vodećim klubovima obzirom da imamo veoma dobre temelje. Nastavak započetih infrastrukturnih radova,ostanak u premijerligaškom društvu i prolaz dalje u Kupu naš je primarni cilj.

-Čime ste posebno zadovoljni?
-Navijačima ! Naša navijačka skupina Crvena legija , prepoznala je rad klupskih struktura i klubu pruža sjajnu podršku.Podatak da nismo dobili nijednu kaznu zbog njih, je istinski pokazatelj koliko oni vole i poštuju Mladost.Navijači su uistinu naš 12 igrač i ja im od srca čestitam i zahvaljujem jer bez njihove podrške sigurno ne bh sve ovo postigli,kaže predsjednik Mladosti Mensur Mušija, koji nije slučajno dobio epitet nogometnog diva iz kakanjskog predgrađa.

Mato Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u