KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Filmska srijeda u Domu kulture

09.07.2016. - Filmovi koje bi ste obavezno trebali pogledati: Potrega za Dorom i Početak, srijeda u Domu kulture

film_potraga
U srijedu 13.07.2016. godine donosimo vam dvije avanture koje su zasigurno osvojile srca mnogih ljubitelja filmskih ostvarenja, a u pitanju su „Potraga za Dorom“ i „Početak“(Warcraft: The Beginning) epska avantura.

Na programu su po sljedećem rasporedu:
„Potraga za Dorom“ 3D sink – 18:00 sati
„Početak“ (Warcraft: The Beginning) 3D – 20:00 sati

Sadržaj filma: „Potraga za Dorom“
Prijateljska, ali zaboravna plava ribica se vraća svojim voljenim i svi putem nauče ponešto o stvarnom značenju porodice. Disney i Pixar u animiranom filmu Potraga za Dorom vraćaju na velike ekrane obožavanu i zaboravljivu plavu tang ribicu Doru, koja sretno živi unutar podvodnog grebena s Nemom i Merlinom. Kada se Dora odjednom sjeti da ju negdje traži njena porodica, ovaj trio kreće u životnu avanturu preko okeana.

Izvorno ime: Finding Dory
Režija: Andrew Stanton, Angus MacLane
Uloge: Idris Elba, Ellen DeGeneres, Ed ONeill
Žanr: animirana avantura
Trajanje: 100 min.
Ocjena na IMDB: 8,0

film_pocetak

Sadržaj filma: „Početak“

Iz studija Legendary Pictures i Universal Pictures stiže „Warcraft: Početak“, epska avantura o sukobu nastalom zbog sudara svjetova zasnovana na svjetskom fenomenu Blizzard Entertainmenta.
Mirno carstvo Azerotha stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči sa neustrašivom rasom osvajača: Ork ratnici bježe iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svijet. Kad se portal otvori da spoji ova dva svijeta, jedna vojska se suočava sa uništenjem, a druga sa nestankom. Sa ove dvije zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma. Tako počinje spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gdje se svako bori za nešto.

Režija: Duncan Jones
Uloge: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell,
Ben Schnetzer, Rob Kazinsky i Daniel Wu
Scenario: Charles Leavitt i Duncan Jones
Žanr: 3D epska avantura
Studio: Legendary i Universal
Ocjena na IMDB: 7,5

Cijena ulaznica za filmove iznosi: 4 KM

Iskoristite priliku da pogledate ove zaista spektakularne filmove na velikom ekranu u Domu kulture, u srijedu 13.07.2016. godine, a poslije filmova pozivamo vas da se osvježite u ljetnoj bašti Caffe bara Europa gdje vas čeka naše ljubazno osoblje.Očekujemo vas!

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u