KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Fešta za Lovrena u Kraljevoj Sutjesci

26.07.2018. - Srdačan, zavičajn i navijački doček Dejana Lovrena u rodnoj Kraljevoj Sutjesci. Najavio da će

Nogometaš Liverpula i reprezentacije Hrvatske Dejan Lovren danas je nakon prijema kod načelnika općine Kakanj Nermina Mandre posjetio i rodnu Kraljevu Sutjesku. Dočekan je od  više stotina mještana, mladih i starih, ali i  gosta Kraljeve Sutjeske koji su danas došli samo da pozdrave Dejana.  Dolaskom u krug Franjevačkog samostana, bučno je pozdravljen uzvikivanjem „Dejan, Dejan“ i  navijačkom bakljadom.

dejangovoriDok je Dejan govorio počela je padati kiša. Brzo su se našli  kišobrani

Prisutnima su se obratili Željko Kolaković predsjednik mjesne zajednice Kraljeva Sutjeska, Željko Brkić gvardijan Franjevačkog samostana i Slaven Katičić predsjedavajući općinskog Vijeća Kakanj. U trenutku kada je  Gvardijan najavio obraćanje Dejana Lovrena počela je kiša, međutim to nije omelo prisutne da ostanu u samostanskom dvorištu  ali ni Lovrena da govori. Rekao je:

-Hvala vam od srca što ste došli po ovom kišovitom vremenu. Meni ovo znači više nego bilo šta u životu. Prekrasno je vidjeti vas u ovolikom broju pogotovo ovdje odakle sam počeo. Ovdje su me mama i tata držali, u ovom prelijepom samostanu, dok sam se krstio. Neke stvari se ne mogu i ne smiju zaboraviti. Gdje god putujem, po svijetu, uvijek ponosno kažem od kuda dolazim – iz Kraljeve  Sutjeske. Ovo što smo napravili u Rusiji to je bilo i za vas, za sve nas ovdje. Svi smo to zaslužili. I narod koji je u Bosni i van ovih granica naše lijepe domovine. Neznam šta da vam još kažem. Imam toliko toga za reći, jednostavo sam zablokirao. Ne bitno je što pada kiša jer mi ćemo se u narednim satima družiti. Gledam vas i trenutno vidim kao da vas je 550 tisuća. Meni je ovo totalno isto, kao i onaj doček u Zagrebu. Drago mi je što sam došao i doćići koliko god bude trebalo. Donio sam i jedna mali poklon. Dres za Gvardijana. Napravit ću dom za stare, ovdje u Kraljevoj Sutjesci. To je od srca i samo jedna mala mrvica od onoga što ste zaslužili, rekao je Lovren na kraju i na taj načio saopštio o kakvom projektu  je danas razgovarao sa Načelnikom Kaknja.

Dok je govorio više puta je prekidan uzvicima „Dejo mi te volimo“.

domceka"Grupa za doček" - ispred mjesnog doma kulture u Kraljevoj Sutjesci

Nakon obraćanja ispred Samostana u Kraljevoj Sutjesci uslijedilo je fotografisanje s najmlađima, a zatim je u mjesnom Domu kulture nastavljeno druženje uz pjesmu i igru. Dejan je pozvao sve prisutne da  podignu čaše, nazdravio i rekao „A sada počinje fešta“. Zatim se i zapjevalo: „Večeras je naša fešta, večeras se vino pije,  ko ne piva, ko ne pije, ko ne piva iz Sutjeske nije“.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u