KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Falatar u Kaknju-Evropa je zaboravila BiH

07.09.2018. - Evropa je zaboravila BiH zbog nesposobnosti našeg predsjedništva. Cjelovitost i integritet BiH ne smiju biti upitni!”


Boriša Falatar je posjetio Kakanj i prisustvovao javnoj tribini „Baš me briga za izbore!“ održanoj u srijedu, ove sedmice u Kulturno-sportskom centru (KSC) Kakanj. Falatar se građanima Kaknja obratio dok je bio pod dojmovima posjete Evropskom parlamentu u Briselu i iznio je zaključke do kojih je došao tokom razgovora sa mnogim zvaničnicima.

Upoznao je javnost sa stvarnim stanjem i mogućnostima naše zemlje na putu u EU, sa brojnim izazovima sa kojima se ona susreće, dok niko ne brani interese njenih građana na međunarodnoj sceni.

Pored Boriše, tribini su pristvovali i članovi OO NS u Kaknju - Esad Delibašić, Dževdet Huskić i Dženan Šarić koji su dali odličan uvod o (ne)izlaznosti na izbore, posebno u općini Kakanj, a o posljedicama te neizlaznosti se čulo i više nego dovoljno iz Borišinog izlaganja.
Nakon izlaganja u razgovor su se uključili i brojni Kakanjci.
“Nerad i nesposobnost naših političara srozali su ugled naše zemlje, u kojoj međunarodna zajednica više ne vidi ozbiljnog partnera. To je neprihvatljivo”, neke su od riječi kojima se Boriša Falatar obratio građanima Kaknja.

Evropski zvaničnici u Briselu požalili su se kako u BiH nemaju prave osobe za pregovore i zajednička rješenja. “U razgovoru sa evropskim parlamentarcima saznao sam da naši političari, i kada se pojave u Briselu, što je jako rijetko, samo znaju iznositi probleme, a niko ne predlaže nikakva rješenja. To pokazuje kolika je zapravo njihova vanjskopolitička nesposobnost. Evropa je zaboravila BiH zahvaljujući njima.”

NS/KakanjLive/Politički marketing

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u