KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Fadil Hodžić-Slijedi nam period u kojem moramo uigrati tim

14.07.2018. - Ekipa kakanjskog Rudara je u prvom kontrolnom meču u okviru priprema za novu sezonu remizirala na domaćem terenu sa Novim Travnikom (0:0), a strateg zeleno-crnih Fadil Hodžić nije mogao biti zadovoljan onim što su njegovi igrači pokazali u ovom susretu.

Fadil Hodzic

-Prva pripremna utakmica kada su noge još uvijek jako teške i kada je teško prikazati neku lijepu igru. Pružili smo priliku svim momcima, dvije ekipe po 45 minuta i na kraju je susret okončan remijem. Nisam zadovoljan i predstoji nam period u kojem se moramo uigravati i tražiti startnih 11 za novu sezonu. Pred nama je još puno posla i ne trebamo se zavaravati jer igrači koji su nam stigli su bili rezervisti i nisu dovoljno spremni sem golmana Bekana. Kroz naredne utakmice i treninge moramo tražiti tim koji će biti konkurentan najboljim prvoligašima, rekao je Fadil Hodžić nakon susreta sa Novim Travnikom.

Ekipu Rudara već za četiri dana očekuje novi susret, a trener Hodžić ističe kako je dogovoreno još nekoliko mečeva kroz koje će on i njegovi saradnici pokušati odabrati idealnih 11 igrača.

-U srijedu putujemo u Mostar gdje ćemo odigrati sa ekipom Veleža. Nakon toga turnir u Vitezu, pa potom i utakmica sa Olimpikom i Slavenom iz Živinica. Kroz turnir u Viteu ćemo pokušati pružiti priliku omladincima kako bi vidjeli na koga možemo računati u novoj sezoni, dodao je Hodžić.

Ekipu Rudara su ove sezone pojačali Fahrudin Kovač, Fadil Čizmić, Amir Bekan, Mirza Rizvanović i Adnan Hrelja, a trener zeleno-crnih je dodao kako prelazni rok za ekipu Rudara još nije završen.

-Prelazni rok za ekipu Rudara nije završen. Prije dva dana nas je napustio iskusni napadač Bajro Spahić, tako da nam je upražnjena pozicija napadača. Potreban nam je i igrač u veznoj liniji, posebno defanzivni vezni igrač. Vidjet ćemo da li na tržištu ima slobodnih igrača koji bi mogli pokriti te pozicije, a ukoliko ne onda ćemo morati sa našim mladim igračima pokriti te pozicije, rekao je za kraj razgovora za naš portal trener Rudara Fadil Hodžić.

Podsjećamo naredni prijateljski susret u okviru priprema za novu sezonu zeleno-crni igraju u srijedu 18. jula 2018. godine sa ekipom Veleža u Mostaru.

E.Škulj/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u