KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Fadil Hodžić ostaje trener Rudara

08.06.2018. - Uprava zeleno-crnih zadovoljna dosadašnjim radom šefa stručnog štaba Fadila Hodžića i produžila je vođenje prvog tima i u narednoj sezoni u koju ulazi s većim ambicijama

RT2Završetkom minule sezone istekao je šestomjesečni ugovor šefu stručnog štaba Fadilu Hodžiću. Vodstvo kluba zadovoljno njegovim radom u proteklih šest mjeseci odlučilo se na produženje saradnje i ovom provjerenom treneru ukazalo povjerenje da i naredne sezone vodi prvi tim.

-Želio bih naglasiti da je Fadil Hodžić u potpunosti ispunio zadate ciljeve. Ostvareni plasman i rezultati pod njegovim vodstvom mogu dobiti prolaznu ocjenu pogotovo ako se u vidu ima činjenica da je ekipa bila oslabljena ne igranjem povrijeđenih Omera Musića i Mirze Kovača. Protekla sezona iskorištena je za konsolidaciju tima i pružanje prilike mlađim igračima što nam je omogućilo da stvorimo kostur za narednu sezonu. Očekujemo da će trener Hodžić sa svojim saradnicima ostvariti bolji plasman i zadovoljiti naše ambicije koje će u novom prvenstvu biti na većem nivou, istakao je glavni sponzor Rudara Edin Begovac.

Trener Hodžić zahvalan je na ukazanom povjerenju vodstva kluba u kojem je, kako kaže, proveo najljepše igračke dane i u kojem želi dostići punu afirmaciju u trenerskom poslu.

-Posebno se želim zahvaliti našem glavnom sponzoru gospodinu Edinu Begovcu koji nam je tokom cijele sezone davao moralnu i materijalnu podršku. Hvala navijačima na potpori kao i mojim najbližim saradnicima na maksimalnoj pomoći i odanosti jer smo djelovali timski. Također, želim se zahvaliti igračima koji su imali profesionalan odnos, kako na treninzima tako i na utakmicama. Možda nismo bili u pravom elementu, mogli smo i morali pružiti još više ali treba znati da smo u proljetnoj sezoni imali težak raspored i utakmicu više na gostovanjima, te ostali bez dva ključna igrača, štopera Musića i napadača Kovača od kojih je ovaj posljednji tek u finišu odigrao nekoliko utakmica. Što je najbitnije stvorili smo sjajnu atmosferu, afirmisali nekoliko mladih igrača, formirali kostur tima za narednu sezonu u kojoj bi trebali pokazati pravo lice i biti u vrhu. Naravno, trebaju nam prava pojačanja jer postojeći kadar ne daje garancije da možemo Rudaru vratiti stari sjaj što je moja velika želja ali i vodstva kluba i navijača bez kojih ne možemo gajiti veće ambicije. Vjerujem da će uprava kluba i naš glavni sponzor Edin Begovac povući prave poteze i da ćemo prelazni rok obaviti kvalitetno i u novu sezonu ući jači i spremniji, mišljenje je trenera Rudara Fadila Hodžića.

I dok je prethodnih sezona pitanje trenera rješavano u posljednji čas, ukazivanje povjerenja odnosno produženje saradnje sa Fadilom Hodžićem je znak jedne nove, svrsishodnije politike kluba koja obećava vedrije dane najstarijeg Kakanjskog sportskog kolektiva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u