KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Fadil Hodžić novi trener Rudara

16.01.2018. - U konkurenciji četrnaest potencijalnih kandidata za Pavićevog nasljednika, Edib Begovac povjerenje ukazao bivšem istaknutom igraču Rudara, koji je u jesenjem dijelu 2015.godine s dosta uspjeha s klupe predvodio Zeleno-crne

edinnajavljuje

Napokon je riješena dvojba oko izbora novog trenera Rudara. U konkurenciji čak četrnaestorice potencijalnih kandidata izbor je pao na bivšeg istaknutog igrača iz prve poslijeratne generacije uspješnog Rudara i jedno kraće vrijeme trenera prvog tima u sezoni 2015/2016.godine, Fadila Hodžića.

-Nikad dosad nismo imali više kandidata za trenera. Obavili smo preliminirane razgove sa čak 14 trenera, koji su bili voljni preuzeti našu ekipu. Nakon konsultacija sa predsjednikom Skupštine, članovima Upravnog odbora, te predstavnicima navijača, odlučio sam povjerenje ukazati Fadilu Hodžiću, koji je ostavio snažan utisak i kao igrač i trener u našem klubu i to je presudilo u veoma jakoj konkurenciji, istakao je Edin Begovac, koji je od Upravnog odbora dobio saglasnost da kao glavni sponzor odabere novog šefa Rudareve struke.

Fadil_Hodzi_novi trener

Fadil Hodžić ne krije da mu preuzimanje vođenje Rudara ne laska i da mu je to veliko priznanje, ali i obaveza jer je svjestan da se od njega očekuje da unaprijedi igru i rezultate i da Zeleno-crne vrati u vrh prvoligaškog društva.
-Rudar je moj klub i neću biti pretenciozan ako kažem da sam očekivao da ću ponovo dobiti šansu da preuzmem vođenje prvog tima. Znam da se od mene dosta očekuje, te da situacija nije najpovoljnija. Ovo je veliki izazav, ali ja sam po prirodi optimista i vjerujem da ću uspjeti.Kakanj je prava sportska sredina, Rudar klub sa velikom tradicijom i vjernim navijačima i moj prvi zadatak će biti da vratimo publiku. Očekujem veći učinak igrača,koji moraju biti svjesni da se bez rada, truda i zalaganja ništa ne može postići. Također, očekujem i veću podršku Uprave i navijača jer samo zajedničkim snagama možemo vratiti slavu našeg Rudara, izjavio je za naš portal novi-stari trener Rudara Fadil Hodžić.
Podsjećamo, Hodžić je u jesenjem dijelu u sezoni 2015/16.godine nakon sedam odigranih kola preuzeo vođenje prvog tima Rudara i ostvario veoma zapažene rezultate (6 pobjeda, te po jedan remi-u Lukavcu i poraz u Orašju 0:1).
Pripreme Rudara zakazane su za srijedu 17.januara, kada će biti predstavljen novi trener i izvršena prozivka igrača, među kojima će biti i nekoliko novih imena.

Sportska lična karta Fadila Hodžića

Fadil Hodžić je rođen 8.januara 1970. godine u Ilijašu.
Igračku karijeru započeo je u NK Sloga iz Ilijaša u kojoj je prvotimac postao već u 17. godini. Karijeru je nastavio u tadašnjem jakom drugoligašu Mogrenu iz Budve, iz kojeg je prešao u FK Željezničar iz Sarajeva, u kojem su ga trenirali poznta trenerska imena Milan Ribar i Mišo Smailović. U vrijeme agresije na našu zemlju, početkom 1992.godine, otišao je u Njemačku gdje je igrao za drugoligašku ekipu SSSV Ulm, a po povratku 1996. pristupio je FK Rudar za kojeg je debitirao u 21. kolu protiv Gradine (1:1) u Srebreniku. Bio je član NK Varteks iz Varaždina (Hrvatska), Čelika (Zenica), Olimpika (Sarajevo) i na kraju u matičnom klubu NK Ilijaš u kojem je završio bogatu igračku karijeru.
Po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Radio je u dva navrata u NK Ilijaš, s kojim je izborio plasman u Drugu ligu-Centar, NK Ozren iz Semizovca kojeg je uveo u Drugu ligu, zatim naredne sezone u Prvu ligu FBiH, te 2,5 godine SAŠK Napredak iz Sarajeva, koji se takmičio u Prvoj ligi Federacije BiH. U jesenjem dijelu u sezoni 2015/16.godine bio je na čelu Strčnog štaba Rudara.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u