KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Fadil Hodžić novi trener Igmana

22.06.2019. - Konjičkog prvoligaša u novoj sezoni predvodit će bivši dugogodišnji igrač i trener Rudara, Fadil Hodžić, kojeg je vodstvo Igmana angažiralo za novog šefa stručnog štaba

FadiltrenerigmanaFadil Hodžić poslije zelenocrne u novim klupskim bojama

Nezadovoljni rezultatima i plasmanom u minuloj sezoni, čelnici Igmana iz Konjica odlučili su angažirati novog trenera. Povjerenje je dobio donedavni trener Rudara Fadil Hodžić, koji će u novoj prvenstvenoj sezoni predvoditi konjičkog prvoligaša.

-Čelnici Igmana bili su izuzetno korektni i brzo smo dogovorili suradnju. Od mene se traži red, rad i konsolidacija tima i smatram da mogu ispuniti želje i ciljeve vodstva kluba. Okosnicu tima će sačinjavati domaći igrači, tražit ćemo ciljana pojačanja,a zadržat ćemo i „strance“ koji su u minuloj sezoni zadovoljili svojim igrama i ponašanjem.Igman ima bogatu tradiciju, solidne uslove, sređenu materijalnu situaciju i ja vjerujem da ćemo u narednoj sezoni imati daleko bolje rezultate i da opstanak u prvoligaškom društvu neće doći u pitanje, istakao je Fadil Hodžić, novi kormilar Konjičana, koji će s pripremama za novu sezonu startovati 1.jula.

fadilzeleni

Podsjećamo, ekipu Igmana u sezoni 2018/2019. vodili su bivši igrači i treneri FK Sarajevo, Konjičanin Nedim Jusufbegović (25 kola) i Emir Tufek iz Jablanice (5 kola). Pod njihovim vodstvom osvojeno je 40 bodova i 13. mjesto koje im nije garantiralo opstanak. U Prvoj ligi Federacije ostali su zahvaljujući „mlađem“ bratu iz Buturovića Polja, ekipi Klisa, koja zbog neispunjavanja uslova Propozicija takmičenja nije stekla pravo nastupa u prvoligaškom društvu i upražnjeno mjesto zauzeo je trinaestoplasirani Igman.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u