KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Ezher Helja moli pomoć za sinovo zdravlje

09.07.2019. - Kakanjac sa sarajevskom adresom, Ezher Helja, bosanskohercegovački muzičar koji je svojim radnim angažmanom obilježio višedecenijsko djelovanje muzičkih orkestara RTV Sarajeva i Radio televizije Bosne i Hercegovine moli za pomoć u prikupljanju sredstava kojima treba transplantirati bubreg njegovom sinu

EzherHeljarProfesor Ezher Helja, sa neizbježnim i najdražim instrumentom - klarinetom

Ezher Helja je tokm rata boravio na području Kaknja i u tim ratnim prilikama bio jedan od članova ratnog orkestra Radio Kaknja. Napisao je muziku za više patriotskih pjesama u ratu, a jedna od njih za koju je uradio i muziku i aranžman je pjesma Kakanj grade, koju izvodi Faruk Čehajić.

Ezherova molba

Ovo su riječi Ezhera Helje, kojima se obratio medijima, sa molbom da ih prenesu ljudima koji mogu i žele pomoći, ali i do onih koji žele pomoći ali ne mogu. Dovoljno je što ga razumiju. Ezher kaže:
„Moj sin ima 28 godina, a već duži niz također godina vodi bitku sa najtežim oblikom gihta. Zbog navedenog oboljenja dobija upalu kosti, natekline i trpi velike bolove.
To je najizraženije na stopalu desne noge gdje je velika nateklina koja povremeno puca i dolazi do izlaska velike količine bijele mase pomiješana sa oštrim kamenčićima koji nastanu pretvaranjem urične kiseline u kamen, od čega trpi velike bolove. Vremenom giht je slabio funkciju jednog jedinog bubrega koji ima (rodio se sa jednim bubregom) i prije dvadesetak dana došlo je do potpunog zastoja u funkciji bubrega. Od 17.04.2019. god. moj sin je podvrgnut dijalizi tri puta sedmično po tri sata. Neophodno je što prije izvrsiti transplantaciju novog bubrega za koju su potrebna znatna materijalna sredstva. Operacija transplantacije bubrega bila bi obavljena u Turskoj ili Francuskoj. Zamolio bih vas za pomoć u granicama vaših mogućnosti, kako bi smo spasili život mog sina.

Humanitarni koncert velikana narodne muzike

U cilju prikupljanja finansijskih sredstava za mog sina, 17.07.2019. godine na stadionu FK Rudar u Kaknju će biti upriličen humanitarni koncert.
Humanisti izvođači su: Halid Bešlić, Hanka Paldum, Enes Begović, Duško Kuliš, Amar Jašarspahić Gile, Ibro Bublin, Nihada Kapetanović, Denial Ahmetović, Haris Kulović.

Pozivprivrednicima

U visini vaših donacija, članovi tima koji mi pomažu u Kaknju vam mogu poslati karte za koncert, što možete podijeliti radnom kolektivu.
Molimo da nam javite adresu i broj karata na koju vam trebamo poslati karte za Humanitarni koncert. Unaprijed zahvalan vaš Ezher Helja.

Instrukcije za plaćanje:
Unicredit banka 3387302135704870
Svrha: Donacija za liječenje
Primalac: Ezher Helja
Kontakt: +387 61 303 422

Najavakoncerta

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u