KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva

05.01.2016. - Općina Kakanj započinje aktivnosti označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, kućnih brojeva

adresabroj

Općina Kakanj započinje još jednu aktivnost koja se istinska nužnost. Radi se o aktivnostima označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva.

Ova aktivnost je započela rješenjem općinskog načelnika Nermina Mandre koji je imenovao komisiju koja ima zadatak da realizira pomenute aktivnosti. Predsjednik ove komisije je Međid Bajrić, viši samostalni referent za stambene poslove u Općini Kakanj, a komisiju čini 15 članova-uposlenika općinskih službi.

Ova aktivnost je preduslov za postavljanje tabli sa nazivima naseljenih mjesta, ulica i trgova, te postavljanje tablica sa brojevima na zgradama, kućama i drugim objektima. Postavljanje tabli će izvršiti Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj u saradnji sa pomenutom komisijom.

Predsjednike i članove savjeta kakanjskih mjesnih zajednica, predsjednike skupova etažnih vlasnika, upravitelje zgrada i građane molimo da pruže neophodnu pomoć i sugestije članovima komisije koji će raditi na realizaciji pomenutih aktivnosti.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u