KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Enver Šabović donirao opremu Radio klubu

14.06.2017. - Kakanjac koji je već četrdeset godina vani, i sam radio amater, kakanjskim radioklubu donirao dvije kratkotalasne radiosatanice

donacijaenver
Enver Šabović, Kakanjac, koji već četrdesetak i više godina živi i radi u Njemačkoj i sam dugogodišnji radio amater , ovih je dana prilikom boravka u zavičaju donirao kakanjskom Radio klubu dvije kompletne kratkotalasne radio stanice. Jedna je ranijeg datuma proizvodnje, a druga novija sa mnogo boljim karakteristikama kakve danas imaju i radioamateri u svijetu.

- Ja sam već dugo godina u kontaktu sa našim radio amaterima iz Kaknja i posljednjih godina pratim rad i aktivnost našeg radio kluba koji je u posljednje vrijeme među najaktivnijim klubovima u B i H. Zato sam odlučio da dio svoje radioamaterske opreme doniram ovom klubu, da imaju jednu savremenu radio stanicu za lakši i kvalitetniji rad sa drugim radio amaterima u zemlji i svijetu kako u svakodnevnoj komunikaciji tako i u takmičenjima. Siguran sam da ova ova oprema ide u prave ruke jer su ovi mladi ljudi pokazali i dokazali da su pravi profesionalci u ovom hobiju, istakao je gospodin Enver.

donacijaradiostanice

Envera mnogi poznaju kao velikog humanistu još iz perioda od početka rata pa do 1996. godine godine kada se aktivno uključio u pokidane veze i mnogima iz Bosne i Hercegovine bio domaćin u svom domu. Pomogao je u nabavci određene tehničke i elektroničke opreme za potrebe kakanjskih ustanova , firmi i Općine Kakanj.
Članovi radio kluba „Kakanj“ se iskreno zahvaljuju na ovoj vrijednoj donaciji sa jednim velikim 73 (radiamaterski pozdrav).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u