KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Enio Zilić novo pojačanje Rudara

06.02.2020. - Potpisom ugovora devetnaestogodišnji defanzivac i bivši igrač Željezničara i Čelika definitivno je postao novi član Rudara

EnioZilic
Pored Faruka Jusića i Kenana Dervišagića, Zeleno-crni su angažirali još jednog igrača zaštićenog godišta(21.godina i mlađi). Riječ je o devetnaestogodišnjem Eniu Ziliću (12.7.2000.Zenica), koji igra na poziciji štopera i desnog beka. Zilić je karijeru počeo u Čeliku i još kao kadet prešao u sarajevski Željezničar, u kojem je pored kadetske selekcije nastupao i za juniorsku ekipu,a prošle sezone zabilježio je i tri nastupa u prvom timu kod trenera Milomira Odovića. Prošlog ljeta potpisao je profesionalni ugovor sa Čelikom u kojem nije dobio pravu šansu.

Zilić je bio standardni član kadetske i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine kod selektora Sakiba Malkočevića(18 utakmica) i Tonija Karačića (13 utakmica).

U prijateljskoj utakmici protiv Travnika odigrao jedno poluvrijeme u dresu Rudara i svojom igrom zadovoljio trenera Mehanovića.

Njegovim angažovanjem Rudar će sigurno pojačati konkurenciju u zadnjoj liniju tima i donijeti potrebno osvježenje jer se radi o perspektivnom igraču koji je željan dokazivanja i napredovanja.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u