KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Ekološka akcija u Brnju

29.09.2019. - Akciju je organizovalo Udruženje građna Džudo klub Kakanj, koje i ima sjedište i prostorije u naselju Brnj

U nedjelju 29.09.2019. godine u sklopu Projekata iz oblasti zaštite okoliša na području Zeničko-dobojskog kantona, Džudo klub Kakanj odžao je akciju čiščenja pod nazivom „Projekat selektivnog prikupljanja otpada iz korita Bilivojskog potoka“.

Akciji su se odazvali kako članovi kluba tako i ostali mještani mlađeg uzrasta iz Mjesne zajednice Brnj.

Akcija je imala za cilj prikupljanje otpada iz korita Bilivojskog potoka na užoj lokaciji Brnja, te edukaciju mlađih naraštaja i podizanje ekološke svijesti najmlađe populacije.

Akcija je uspješno realizovana i u potpunosti ispunila zadatke koji su postavljeni Projektom. Pokazuje to velika količina prikpupljenog otpada: stakla, plastike limenki, keramike, odbačeni kućanski aparati, namještaj i slično.

Fuad Čatić, predsjednik Udruženja građna Džudo klub Kakanj, o akciji kaže:

-Realizacijom ovog našeg projekta pridružili smo se velikoj ekološkoj akciji koju pokreće Općina Kakanj i koja nosi naziv "Volim Kakanj" . Članovi našeg kluba su pokazali da su između ostalog i društveno korisni članovi zajednice i da imaju izgrađenu visoku ekološku svijest. Ovo je naš skromni doprinos lokalnoj zajednici usmjerenoj na jačanje ekološke svijesti.

Projekt je podržan sredstvima Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet i kominikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, te od strane Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj.

Džudo klub Kakanj se zahvaljuje svima koji su pomogli realizaciju Projekta a i svim onima koji su se odazvali ovoj aktivnosti.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u