KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

EKO izlet članova Naše stranke

11.09.2017. - Članice i članovi Naše stranke Kakanj napravili nedjeljni izlet i to radno aktivno. Pješačeći do Gradine i Bočice čistili su onečišćene površine, a sve kao dio kontinuiranog ukazivanja na probleme nečistoće i zapuštenosti izvan uže gradske jezgre

05

U nedjelju 10. septembra članovi i članice Naše stranke Kakanj proveli su na jednoj od najatraktivnijih pješačkih staza, nadomak Kaknja. Šetnju i druženje na području Zagrađa, Gradine i Bočice proveli su izletnički i radno. Čistili su zapuštene i smećem zagađene dijelove ove popularne staze.

OO Naše stranke Kakanj je za izradu i realizaciju okolinske politike kojom se provode preventivne akcije za sprječavanje daljnjeg zagađenja i očuvanje okoliša. U tom smislu Naša stranka je više puta tokom ove godine pozivala nadležne lokalne institucije na čišćenje i uređenje ulica, kao i održavanje zelenih površina, korita rijeke Zgošće i igrališta i nelegalnih deponija.

07

Ukazujući na ove probleme, u avgustu je i Forum mladih Naše stranke Kakanj organizirao pokretnu ekološku izložbu.

Problemi očuvanja i zaštite životne sredine se ne mogu započeti bez promjena u ponašanju pojedinaca i stvaranja nove ekološke svijesti. Tom prilikom, ali nedjeljnom akcijom sugerirano je građanima Kaknja da i oni sami djeluju lokalno kako bi spriječili buduće ekološke katastrofe nastale ljudskom rukom.

01

Ovim izletom iz Naše stranke su željeli poručiti da će, pored ukazivanja nadležnima o ovom problemu, i sami djelovati i dati svoj doprinos u nastajanju boljeg okruženja za sve građane Kaknja.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u