KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Edukacija iz stočarstva i pčelarstva

22.03.2019. - Posljednji vikend u martu Općina Kakanj za stočare i pčelare pripremila dvije teoretske edukacije

stocarstvo
I ove godine Općina Kakanj, odnosno nadležna Služba, organizira teoretske i praktične edukacije iz oblasti poljoprivrede. Teme za edukacije se definišu uz konsultacije sa Savezom poljoprivrednih udruženja ”KAP” Kakanj i predavačima.

Teoretska edukacija iz oblasti stočarstva, biće održana 26.3.2019.god., predavač: doc.dr.Amel Čutuk, šef katedre za ambulantnu kliniku Veterinarskog fakulteta Sarajevo, tema: „Zdravlje papaka – uticaj na proizvodne karakteristike goveda“, mjesto održavanja: mala sala JUKSC Kakanj sa početkom u 16h.

Teoretska edukacija iz oblasti pčelarstva, na programu je 27.3.2019.god., predavač: Haračić Dino dr.vet.med. magistar jedinstvenog zdravlja, tema: „ Pčelarenje uz najčešća oboljenja koja opterećuju proizvodnju“, mjesto održavanja: mala sala JUKSC Kakanj sa početkom u 16.00 h.

Teoretske edukacije iz oblasti voćarstva i zaštite bilja , održana je 21.3.2019.god., a predavači su bili mr. Emir Sejdić ( iz firme Syngenta) i dr. Adnan Maličević sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu. Teme o koojma se govorilo su: Proljetni radovi u plantažama visokostablašica i jagodastog voća (uzgoj, rezidba, zaštita i ishrana u skladu sa zaštitom životne okoline i očuvanju pčela).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u