KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Edin Begovac-Angažovali smo provjerene igrače

09.07.2018. - Prvi čovjek kakanjskog Rudara, Edin Begovac je na inicijativu šefa stručnog štaba Fadila Hodžića doveo ciljana pojačanja na deficitarnim pozicijama i najavio borbu za sami vrh Prve lige Federacije BiH.

Edin Begovac

Rudarevoj prozivci prije osam dana odazvalo se 26 fudbalera, a zeleno-crni dres u novoj sezoni nosit će provjereni igrači Adnan Hrelja, Mirza Rizvanović, Fadil Čizmič, Amir Bekan i Fahrudin Kovač.

Alfa i omega kakanjskog Rudara, Edin Begovac je zaželio dobrodošlicu novim igračima i poželio svim momcima puno sreće, zdravlja i uspjeha u novoj sezoni i dodao:

-Nakon odlaska nekoliko igrača vrlo lako smo dogovorili saradnju sa golmanom Bekanom, a dogovor je trejao manje od pet minuta. Čizmić je novo-staro ime u našem Rudaru. O njemu ne treba trošiti riječi. Svi znamo koliko je taj momak dao za ovaj klub i ne treba sumnjati da će pružati dobre partije i u novoj sezoni. Tu su Rizvanović i Hrelja sa kojima sam imao saradnju dok sam bio u dobojskoj Mladosti. Oni će biti osvježenje po bokovima i u velikoj mjeri će olakšati igru našeg plejmekera Kobilice. Igrači su koji imaju premijerligaško iskustvo i sigurno će biti orgomna pojačanja za naš tim. U pregovorima smo sa još nekim momcima, a sve će biti ubrzo ozvaničeno, rekao je prvi čovjek kakanjskog Rudara Edin Begovac u izjavi za naš portal naglasivši kako su pojačanja bila želje prvog čovjeka struke Fadila Hodžića.

Begovac je dodao kako će Rudar u novoj sezoni biti dosta konkurentniji najjačim ekipama u ligi i ukoliko se ukaže prilika da se bore za sami vrh i ulazak u Premijer ligu ta prilika se neće propustiti.

-Sa ciljanim pojačanjima vjerujem da ćemo biti dosta konkurentniji u borbi za sami vrh tabele. Iako Premijer liga nije priroitet borit ćemo se da budemo što bolje pozicionirani i ukoliko nam se ukaže prilika da se borimo za Premijer ligu i ukoliko se neke stvari poslože tu priliku nećemo ispustiti. Svaki bod sa strane ćemo dodatno nagraditi, ali u novoj sezoni ne smijemo dopustiti sebi da olako gubimo bodove na domaćem terenu kako je to bio slučaj u minuloj sezoni. Sve što dogovorimo na početku sezone bit će ispoštovano, a Općina Kakanj će naš Rudar naredne sezone podržati sa 300.000 KM kako bi riješili infrastrukturu i za jubilej kluba bili spremni da napadnemo Premijer ligu ukoliko istu ne osiguramo već u ovoj sezoni.

Podsjećamo uz pomenutu četvorku klub je angažovao i napadača Fahrudina Kovača koji se vratio u matični klub, dok su ekipu sa stadiona Pod Vardom napustili golman Aleksandar Jovanović kojem je istekao ugovor, potom Armin Sarvan, Anes Vehab, Admir Smolo, Enis Sikira, Vahidin Čaluk i Amel Hrustanović koji se oprostio od aktivnog igranja fudbala.

Begovac se zahvalio i općinskom načelniku Nerminu Mandri koji se pojavio na prozivci seniorskog tima i obećao veliku podršku klubu u novoj sezoni. Zahvalio se i svim trenerima koji će u novoj sezoni trenirati Rudarev podmladak. Predpionire će u novoj sezoni trenirati Ramiz Husić, pionire Samir Trako, kadete Bečir Mehanović, juniore Mirnes Buza, dok će trener u školi fudbala biti Džemal Pačariz, a trener golmana Edin Silajdžić. U seniorskom timu Fadilu Hodžiću će asistirati Šabić i Pojskić.

Seniori Rudara borava na pripremama u kakanjskoj vazdušnoj banji Ponijeri, a povratak u Kakanj planiran je u srijedu 11. jula 2018. godine, dok će zeleno-crni prvi kontrolni meč odigrati sa ekipom Novog Travnika u subotu 14. jula 2018. godine. Podsjećamo dogovoreni su još kontrolni mečevi sa ekipom Olimpika i učešće na tradicionalnom turniru ''Galib Mujičić'' u Vitezu.  

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u