KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Eco plus - Slijedi finale kviza

27.05.2016. - Naredene srijede, 01.06.2016. godine je finalna emisija u kojoj će znanje i vještine odmjeriti učenici iz OŠ “Rešad Kadić” i učenici iz OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

Nakon učešća u drugoj polufinalnoj emisiji kviza Eco plus, koju realizuje NTVIC pod pokroviteljstvom Općine Kakanj, ekipa OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” bila je bolja od ekipe iz OŠ “Omer Mušić”. Znanjem i vještinama koje je pokazala petorka iz Bašeskije, osvojili su 94 boda, te tako po drugi put došli do finala u kvizu Eco plus.

U devetoj, predzadnjoj emisiji kviza, gledali smo takmičenje za treće mjesto između ekipa iz OŠ “Hamdija Kreševljaković” i OŠ “Omer Mušić”.
Iako je ekipa iz Brežana imala bolji rezultat tokom sedam igara, u osmoj igri su učenici OŠ “Hamdija Kreševljaković” imali više znanaja i sreće, te je konačan rezultat za samo jedan bod, bio u njihovu korist.
Utješna novčana nagrada od 150 KM i slatki paketi za osvojeno četvrto mjesto pripalo je ekipi OŠ “Omer Mušić”. Iako tužni zbog izgubljenog trećeg mjesta za samo jedan bod, mogu biti ponosni jer su bili važan segment u realizaciji ovog značajnog medijskog i edukativnog projekta.

Novčana nagrada za treće mjesto u iznosu od 450 KM (250 KM za učenike i 200 KM za školu), slatki paketi i priznanje za treće mjesto pripalo je ekipi OŠ “Hamdija Kreševljaković”, koji su u zadnjoj igri, igri znanja, osvojili maksimalan broj bodova i tako za svoju školu obezbijedili treće mjesto i vrijedne nagrade.

Naredene srijede, 01.06.2016. godine u 20:30, na programu NTVIC, je finalna emisija u kojoj će svoje znanje i vještine odmjeriti učenici iz OŠ “Rešad Kadić” i učenici iz OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”.

Ne propustite. Realizacijom edukativnog kviza Eco plus učimo o značaju ekologije i zdravog okruženja, te kako da o istom marljivo brinemo.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u