KakanjLive | Srijeda, 20.01.2021. godine

Džudisti u eko akciji

06.01.2021. - Organizovanjem akcije prikupljanja otpada iz korita Bilivojskog potoka džudisti Judo kluba Kakanj su pokazali da su između ostalog i društveno korisni članovi zajednice i da imaju izgrađenu visoku ekološku svijest

brnjeko

U nedjelju 3. januara u sklopu Projekata iz oblasti zaštite okoliša na području Zeničko-dobojskog kantona, Judo klub Kakanj odžao je akciju čišćenja i selektivnog prikupljanja otpada iz korita Bilivojskog potoka II.

Akciji su se odazvali članovi kluba i mještani mlađeg uzrasta Mjesne zajednice Brnj.

Akcija je imala za cilj prikupljanje otpada iz korita Bilivojskog potoka na užoj lokaciji Brnja, te edukaciju mlađih naraštaja i podizanje ekološke svijesti naše najmlađe populacije.
Akcija je uspješno realizovana i u potpunosti je ispunila uslove postavljene Projektom. To pokazuje velika količina prikpupljenog otpada: staklo, plastika limenke i slično.
brnjdzudo

- Ovo je naš skromni doprinos lokalnoj zajednici usmjerenoj na jačanu ekološke svijesti.Projekt je podržan sredstvima Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet i kominikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona. Judo klub Kaknj se zahvaljuje svim koji su pomogli realizaciju Projekta a i svim onima koji su se odazvali ovoj aktivnosti, navodi se u Saopštenjuiz ovog sportskog kluba.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u