KakanjLive | Nedjelja, 05.07.2020. godine

Džudisti Kaknja osvojili sedam medalja

18.03.2018. - U organizaciji džudo kluba Kakanj jučer je u kakanjskoj sportskoj dvorani održano Federalno prvenstvo u džudou. Na takmičenju je nastupilo 19 klubova sa preko 300 takmičara, a kakanjski takmičari su osvojili sedam medalja.

U organizaciji džudo kluba Kakanj u subotu 17. marta 2018. godine u Sportskoj dvorani u Kaknju je održano Prvenstvo Judo saveza Federacije BiH za juniore-juniorke, kadete-kadetkinje, starije i mlađe dječake i djevojčice i poletarce-poletarke.

Predani rad kakanjskog džudo kluba federalni Savez je nagradio ovogodišnjom organizacijom prvenstva, a iz kakanskog džudo kluba su naglasili da su organizaciju ovog velikog takmičenja na kojem je nastupilo preko 300 takmičara iz 19 klubova pomogli slijedeći subjekti: Tvornica Cementa Kakanj, DSM Trade, Delta Petrol, JU Dom zdravlja Kakanj, Kameleon, Paragrafprint, JU Gradska biblioteka i JU KSC Kakanj, kao i MUP ZDK i Policijska stanica Kakanj.

Turnir je protekao u odličnoj atmosferi kako u organizacijskom tako i u takmičarskom smislu, a federalno prvenstvo bilo je i kvalifikacionog karaktera za državno prvestvo u džudou. Džudo klub Kakanj je na ovom takmičenju nastupio sa 16 takmičara i tom prilikom je osvojio sedam medalja, dvije zlatne, dvije srebrene i tri bronzane medalje.

Titulu prvaka Federacije BiH ponijeli su Amila Jašarspahić (kadetkinja -52 kg) i Ajdin Brkić (stariji dječaci -34 kg). Srebro su osvojili Almedin Čatić (kadeti plus 90 kg) i Abid Čatić (kadeti -55 kg), dok su bronze pripale Nedimu Mašiću (kadeti -55 kg), Harisu Deliću (poletarci -26 kg) i Eminu Čatiću (poletarci -38 kg).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u