KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Dženan Durak novo pojačanje Rudara

12.07.2017. - Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je prošle sezone u dresu Metalleghea odigrao 24 utakmice, potpisao je jednogodišnji ugovor i trebao bi biti veliko pojačanje u veznom redu

Durak_Metalleghea

Dženan Durak, u dresu Metalleghea

Nakon Ibrahima Hrvata i Adina Čive, Zeleno-crni su angažirali još jedno novo ime. Riječ je o dvadesetšestogodišnjem veznom igraču koji je karijeru započeo u mlađim selekcijama sarajevskog Željezničara, a igrao je i u juniorima njemačkog Freiburga.Dženan Durak ima šest nastupa u mlađim reprezentatitivnim selekcijama BiH (U17, U18, U19 i U21). Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa sarajevskim Olimpicom, zatim je kraće vrijeme igrao u Zrinjskom i Travniku, a posljednju sezonu u ekipi Metalleghea iz Jajca, u kojem je odigrao 24 premijerligaške utakmice.

-Moj ugovor s Jajčanima je istekao, bilo je ponuda da nastavimo saradnju, ali ja sam želio pronaći inozemni angažman. Međutim, uslijedio je poziv Rudara, sve se dogodilo neočekivano i brzo. U Rudar sam došao na preporuku Mirze Kovača, s kojim sam imao izvanrednu saradnju u Metallegheu i mislim da sam pronašao pravu sredinu u kojoj ću moći dati puni doprinos. Zadovoljan sam prijemom i radnom atmosferom koja vlada u Rudaru i vjerujem da ću se spremiti do početka sezone i opravdati očekivanja, rekao je nakon potpisa jednogodišnjeg ugovora Dženan Durak, za kojeg se može slobodno reći da je pravo pojačanje za podmlađenu ekipu Rudara, jer je važio za izuzetno talentiranog nogometaša i pružao odlične partije u mlađim selekcijama BiH i Olimpicu iz kojeg je prešao u mostarski Zrinjski u kojem su ga spriječile ozljede da iskaže sav svoj nogometni potencijal.

Ipak, sada je na pravom putu i struka Rudara, ali i navijači mogu očekivati da će opravdati epitet pojačanja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u