KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Dvije stotine hiljada KM za novu sportsku dvoranu

13.04.2017. - Vlada Zeničko dobojskog kantona odobrila 200 hiljada KM za izgradnju školske sale za Srednju tehničku školu „Kemal Kapetanović“ , što bi ustvari do proljeća naredne godine uz investiciju Općine Kakanj trebala biti nova sportska dvorana

potpisugovoraSa potpisa ugovora

Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović, i načelnik općine Kakanj Nermin Mandra potpisali su danas Ugovor o prenosu sredstava za sufinansiranje zajedničkih projekta u 2017. godini.

Za općinu Kakanj odobrena su sredstva od 200 000 KM u svrhu sufinansiranja Projekta izgradnje školske sale za potrebe izvođenja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja za Srednju tehničku školu „Kemal Kapetanović“ Kakanj.

Prilikom potpisivanja načelnik Mandra je kazao da će se uz postojeću sportsku dvoranu početi graditi nova dvorana sa dva terena za rukomet i košarku , sa šest svlačionica, bez tribina, što bi trebao biti određeni trening centar, ali i fiskulturna školska dvorana. 

-Svjedoci smo da kakanjski dvoranski sport bilježi dobre rezultate od košarke, odbojke pa do rukometa, tako da nas taj nivo sporta tjera da izgradimo nove dvoranske kapacitete za treninge“, kazao je Mandra.

Izgradnja nove sportske dvorane trebalo bi ukupno da košta 1,5 miliona KM. Vlada ZDK odobrila je 200.000 KM, ostatak sredstava će se osigurati iz općinskog budžeta i od eventualnih donatora.
Naručen je i glavni projekat, tako da je planirano do kraja ove godine da se završe grubi građevinski radovi, zidovi i pokrivanje objekta, kako bi se početkom naredne godine nastavili fini radovi, da bi nova sala ( dvorana ) mogla biti u funciji u proljeće 2018.godine.

M.B./Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u