KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Dvije nagrade na festivalu u Konjicu

25.05.2021. - Dramski studio JU KSC, premijerno, na festivalu u Konjicu izveo predstavu, Birokratija, papir ili nešto drugo. Predstava je dobila dvije nagrade

birokratijapozoristeDramski studio JU KSC Kakanj osvojio je dvije nagrade na 19. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH

U subotu 22. maja stručni žiri u sastavu Miroljub Mijatović, Dino Bajrović i Lejla Pajić odlučio je da sedam članova Dramskog studija nagradi za: – adaptaciju teksta i kolektivnu igru, za predstavu: Birokratija, papir ili nešto drugo.

Riječ je o predstavi starije grupe polaznika Škole glume koji su u istraživačkom radu na temu papira općenito i njegove funkcije uz korištenje teksta “Idiot” Muze Pavlove, kreirali tekstualni predložak i radni materijal pod nazivom „Birokratija, papir ili nešto drugo“.

Glumci u predstavi: Armin Šolbić, Aida Vehabović, Amna Smaka, Emina Javoraš, Emin Brkić, Edna Brkić i Mejrema Selimović nastojali su da publici prezentiraju svoje viđenje na birokratski aparat i osvrt na date situacije u kojima se ljudi nalaze kada su im potrebni razni papiri, potvrde, uvjerenja ili drugi dokumenti od nadležnih tijela.

Osim primarne radnje priča govori i o važnosti papira generalno kako za pojedinca, tako i za cijelo čovječanstvo uz osvrte kroz historijski razvoj i proizvodnju papira.

Ovo je 53. predstava Dramskog studija JU KSC Kakanj. O premijernom izvođenju u Kaknju, javnost će biti blagovremeno obaviještena. Režiju potpisuje glumac Mirza Bajramović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u