KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Dveseset treći turnir šehida i poginulih boraca

29.04.2017. - Početak ovogodišnje obilježavanja Dana kakanjskih šehida i poginulih boraca, kao i svake predhodne godine počeo je već tradicionalnim Memorijalnim turnirom „ŠEHIDI KAKNJA 2017“, na kojem su učešće pored domaćina OKI „Kakanj 92“ uzele i ekipe SKISO „Breza 304“ i SDI „Igman“ Hadžići

Početak ovogodišnje obilježavanja Dana kakanjskih šehida i poginulih boraca, kao i svake predhodne godine počeo je već tradicionalnim Memorijalnim turnirom „ŠEHIDI KAKNJA 2017“, na kojem su učešće pored domaćina OKI „Kakanj 92“ uzele i ekipe SKISO „Breza 304“ i SDI „Igman“ Hadžići

Dobrodošlicu učesnicima i gostima poželio je predsjednik SD RVI Kakanj 92, Hajrudin Zekić, a u ime porodica poginulih boraca govorio je Tahir Mandžuka. Turnir je u ime općinskog načelnika otvorio Rešad Zaimović, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu, raseljena lica i izbjeglice.

U takmičarskom dijelu, koji je igran po ligaškom sistemu prvo mjesto pripalo je ekipi OKI Kakanj 92, dok sa omjerom jedne pobjede i jednog poraza ekipa SDI Igman iz Hadžića je osvojila drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi SKISO Breza 304.

Na večeri koja je upriličena u restoranu Taverna ES, koja je tradicionalni domaćin i sufinansijer ovog turnira, upriličeno je dodjeljivanja nagrada i priznanja. Pored pehara sa diplomama koje su za takmičarski dio obezbjeđene za učesnike Turnira, dodjeljene su i zahvalnice za Mevludina Delibašića vlasnika firme DSM TRADE, za potporu u razvoju sporta za osobe sa invaliditetom, i za nesebičnu podršku kakanjskom sportu, kao i Igoru Andrijeviću vlasniku uspješne firme AB Petrol, koji je dugogodišnji prijatelj kakanjskom sportu, a u više navrata je izlazio u susret sportašima sa posebnim potrebama. Jedna zahvalnica je otišla i u ruke Saliha Hasagića, dugogodišnjeg prijatelja kluba.

Novčana nagrada za najmlađeg igrača turnira ove godine dodjeljena je Harunu Tahiroviću, igraču OKI Kakanj 92, koji je nedavno doživio tešku povredu, i nalazi se na putu oporavka i vraćanja sportu.

Specijalno priznanje dodjeljeno je Abidu Čišiji, dugogodišnjem sportskom radniku, osnivaču OKI Kakanj 92, reprezentativnom treneru, osnivaču SD RVI Kakanj 92 za zasluge u razvoju sporta osoba sa invaliditetom.

podrskaemir

Sa ovogodišnjeg turnira poslate su i poruke podrške reprezentativcu Erminu Jusufoviću,koji je nedavno u Lukavcu uskraćeno pravo na rad

KakanjLive/ SD RVI KAKANJ 92

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u