KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

DUJKOVIĆ-Bivši reprezentativac na golu Rudara

17.07.2017. - Današnjim potpisivanjem jednogodišnjeg ugovora, Ratko Dujković postao je novi golman Zeleno-crnih, čijim su dolaskom definitivno riješili najdeficitarniju poziciju u timu

001Edin Begovac i Ratko Dujković, obostrano zadovoljstvo/Foto: Mirsad Mujagić

Nakon Dženana Duraka, bivšeg reprezentativca U21 BiH , Uprava Rudara angažirala je još jedno zvučno ime. Riječ je o jednom od najboljih golmana u našoj zemlji, tridesetčetverogodišnjem Ratku Dujkoviću, koji je posljednjih šest mjeseci bio član zeničkog Čelika.

dujkoviccitaugovorDujković čita  odredbe ugovora/Foto: Mirsad Mujagić

Ovaj iskusni čuvar mreže ima ogromno iskustvo igranja u našoj Premijer ligi i inozemstvu, a kod selektora Safeta Sušića imao je i status A reprezentativca i slobodno možemo reći da je najveće Rudarevo poslijeratno pojačanje. Najduži staž imao je u Slaviji, punih sedam godina, a najviše uspjeha ostvario je sa mostarskim Zrinjskim, s kojim je osvojio dvije titule prvaka BiH, kada je u izboru trenera i kapitena proglašen za najboljeg golmana sezone 2014/2015.godine i prvi put pozvan u A reprezentaciju za kvalifikacioni meč protiv Izraela.Te sezone Dujković je u 30 prvenstvenih utakmica primio samo 13 goova što je rekord svih poslijeratnih sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine.
U Rudaru ne kriju zadovoljstvo što su „ulovili kapitalca" i na najbolji mogući način riješili pitanje golmana.

edinnajavljujeEdin Begovac najavljuje dolazak iskusnog štopera

-Dugo smo tragali za ovim rješenjem.Pregovarali smo s nekoliko poznatih golmana i izbor je pao na najiskusnijeg i napoznatijeg, čiji će dolazak sigurno mnogo značiti za našu podmlađenu ekipu. Angažman iskusnog Dujkovića predstavlja veliko pojačanje , posebno za odbranu, koja će sigurno biti oslonac tima, istakao je Edin Begovac, alfa i omega Rudara, čijom zaslugom je i realiziran transfer ovog poznatog golmana.

Begovac najavljuje i dolazak još jednog iskusnog štopera, jer Rudar na raspolaganju ima samo Omera Musića i Almina Zukića i dolazak jednog provjerenog odbrambenog igrača nameće se kao imperativ.

Sportska biografija Ratka Dujkovića

Ratko Dujković rođen je 16.marta 1983.godine u Doboju, gdje je počeo nogometnu karijeru u omladinskom pogonu Sloge, iz koje je prešao u redove srbijanskog prvoligaša Kikinde.Zatim je branio boje bh.premijerligaša Slobode (Tuzla), Slavije (Istočno Sarajevo) i mostarskog Zrinjskog. Kratko vrijeme nastupao je u iranskom prvoligašu Saipa(13 utakmica), zatim u Olimpiku i posljednjih šest mjeseci u zeničkom Čeliku iz kojeg je došao u Rudar.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u