KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Duel Mladosti i Rudara na otvaranju turnira u Vitezu

14.07.2017. - U organizaciji Fudbalskog kluba Vitez, u subotu i nedjelju 15. i 16.jula 2017. održat će se 22. memorijalni turnir „Galib Mujičić“, na kojem će pored domaćeg drugoligaša FK Viteza i NK Čelika učestvovati i oba kakanjska ligaša

pripremerudara_1

Organizacioni odbor turnira osigurao je učešće premijerligaša Mladosti(DK) i tri ekipe u kojima je igrao rahmetli Galib Mujičić: FK Vitez, NK Čelik i FK Rudar Kakanj koji brani naslov prošlogodišnjeg pobjednika.
U polufinalnim susretima u subotu od 16 sati igraju domaćin FK Vitez i NK Čelik(Zenica), dok je druga utakmica između Mladosti i Rudara na programu iza svečanog otvaranja turnira i počinje u 18 sati i 15 minuta.
S obzirom da će na turniru učestvovati dva premijerligaša, te prošlogodišnji pobjednik,ekipa kakanjskog Rudara i organizator FK Vitez, kao jedan od najboljih klubova u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, organizator očekuje zanimljive i kvalitetne utakmice,kao i dobru posjećenost . Svakako, posebnu pozornost privlači dvoboj dva kakanjska ligaša, Rudara i Mladosti kojoj će ovo biti generalka uoči starta nove prvenstvene sezone,a treneru Beganoviću prilika da protiv jakog protivnika isproba novu, redizejniranu momčad.

Rahmetli Galib Mujičić (1957 - 1993.) nogometnu karijeru je počeo u FK Vitez. Kao sedamnaestogodišnjak zaigrao je za prvu momčad. Zatim odlazi u Rudar iz Kaknja,iz kojeg je nakon isteka dvogodišnjeg ugovora otišao u tadašnju drugoligašku ekipu Timok iz Zaječara. Igrao je i za NK Travnik i Čelik iz Zenice, a uspješnu karijeru 1990. godine završava u svom matičnom klubu Vitezu.
Interesantno je istaći da su domaći FK Vitez i FK Rudar iz Kaknja jedina dva kluba koja su bili učesnici svih 21.dosad odigranih turnira „Galib Mujičić“.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u