KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

Družili se pjesnik i osnovci

16.05.2016. - Šimo Ešić, poznati dječiji pjesnik, proveo jedan zanimljiv školski čas sa učenicima OŠ “Hamdija Kreševljaković”

Gradska biblioteka Kakanj u okviru programa koji se realiziraju kao dio projekta “Tvornice kulture 2016”, realizirala je u Osnovnoj školi “Hamdija Kreševljaković” gostovanje našeg najomiljenijeg pjesnika za djecu Šime Ešića. Interaktivno druženje osnovaca i pjesnika trajalo je jedan školski čas, a bilo je poučno, šaljivo, zanimljivo.

Pjesnik Ešić, je sa djecom, proveo 45 minuta, u pravoj dječijij igri, kao da je i sam dijete. Puno toga je ispričao, rekao, odglumio, usput propitivao, a učenici su skoro uglas odgovarali na svako pitanje, na svaku zagonetku, pokazujući koliko puno znaju i o pjesnikovom životu ali i njegovom djelu.

Druženje sa pjesnikom je održano u holu školske zgrade, na prvom spratu, gdje su domaćini sa direktoricom Nedžminom Buza, ljubazno dočekali i predstavili gosta iz Tuzle, Šimu Ešića i Gradske biblioteka Kakanj Senada N. Čišiju sa sardnicima.

Ovom prilikom, djeca su se upoznala sa više izdanja Šime Ešića, a imala su i zanimljiva pitanja. Posebno interesantno, predstavljena je knjiga Prva ljubav čevrti puta te interesantno i privlačno izdanje bosanskohercegovačkih autora u nagradnom kompletu Knjigometar, koji se može nabaviti u školi “Hamdija Kreševljaković” i posredovanjem kakanjske Gradske biblioteke.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u