KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Drugi domaći poraz Mladosti

14.08.2019. - U četvrtom kolu Telecom Premijer lige BiH, Mladost je na svom terenu poražena od ekipe Tuzla Cityja koja je do treće ovosezonske pobjede došla golom Voje Ubiparipa iz dvojbenog penala

biranjestrana
Da ekipa Tuzla Cityja ne „leži“ igračima Mladosti pokazao je i subotnji dvoboj u kojem su Tuzlaci po treći put kao gosti slavili u Doboju. Visoka temperatura i teški uslovi, bolje reći nehumani, utjecali su na kvalitet igre, posebno kada je riječ o domaćoj ekipi kojoj su nedostajala tri ključna igrača; defanzivac Kenan Horić, veznjak Amer Hiroš i najopasniji napadač, brzonogi Matias Fanimo. Većim dijelom susreta Tuzlaci su djelovali konkretnije, imali zrelije prilike, od kojih se mogu izdvojiti one Voje Ubiparipa iz 5.minuita, zatim Saida Husejnovića devet minuta kasnije kada je iskusni Aladin Isaković njegov udarac izbacio sa gol linije. Imala je i Mladost svoje prilike koje nisu realizirali Kemal Mujarić i Nebojša Dragutinović.

Pitanje pobjednika riješeno je u 67.minuti kada je neuvjerljivi sudija Admir Šehović prestrogo dosudio kazneni udarac za goste. Siguran realizator penala bio je prvi strijelac Tuzlaka Vojo Ubiparip, koji je svom timu donio treću pobjedu u svojoj četvrtoj ovosezonskoj utakmici. Domaći su svim silama nastojali do dođu do izjednačenja, ali je odbrana gostiju bila na visini zadataka i mreža mladog golmana Azira Muminovića ostala je netaknuta.

Detaljsiti
Zanimljivo je istaći da je ovo bio treći susret Mladosti i Tuzla Cityja (bivša Sloga Simin Han, op.a), u Premijer ligi BiH i svaki put su Tuzlaci slavili kao gosti i može se reći da su kobni za Dobojane.

Bio je ovo drugi domaći poraz Beganovićevog tima, koji zahvaljujući pobjedi u Vrapčićima i remijem protiv Zvijezde 09 u Ugljeviku, na saldu ima četiri boda i zauzima osmo mjesto, dok je ekipa trenera Milenka Bošnjakovića druga sa devet osvojenih bodova i predstavlja najugodnije iznenađenje nove prvenstvene sezone.

Ubiparippenal

Mladost-Tuzla City 0:1

Stadion Mladosti. Gledalaca 500. Glavni sudija Admir Šehović(Sarajevo). Pomoćnici: Amir Kadić i Dženan Milić(oba Sarajevo). Četvrti sudija; Adis Mulahasanović(Sarajevo). Posmatrač suđenja:Antonio Blažević(Višići kod Čapljine). Delegat utakmice:Ferid Čovčić(Goražde).
Strijelac: Vojo Ubiparip ( 67.minuta iz penala)

MLADOST (DK): Semir Bukvić, Nemanja Nikolić(Anes Vazda), Kenan Hreljić, Ivan Dujmović, Aladin Isaković, Šerif Hasić, Edin Biber, Bahrudin Atajić(Amar Begić), Nebojša Dragutinović(Semir Smajlagić), Mario Crnički, Kemal Mujarić. Trener: Elvedin Beganović.

TUZLACITY: Azir Muminović, Samir Efendić, Nemanja Zlatković, Jovo Kojić, Borislav Terzić, Ivan Sesar, Mirsad Hasanović, Dženis Beganović, Said Husejnović (Ajdin Nukić), Mirsad Ramić, Jovo Ubiparip. Trener: Milenko Bošnjaković.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u