KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

Druga uzastopna pobjeda kuglaša Rudara

24.09.2017. - U drugom kolo Premijer lige BiH, kuglaši Rudara gostovali su u Banja Vrućici i porazili novog premijerligaša, ekipu Minerala, koja je na startu iznenadila Revitu u Banjaluci

Kuglaši Rudara u Banji Vrućica

Trener Minerala u prvoj seriji postavio je dva najkvalitetnija igrača Kalata i Vasića ,kojima je cSeid Zec suprostavio reprezentativce Bešića i Hrustemovića. Bolja igra domaćih igrača je donijela prednost od 2 : 0 i 53 čunja za Mineral. U drugoj seriji susreta Alagić je fenomenalnom igrom na zahtjevnoj kuglani osvojio prvi, a mladi Karahodžić na veliko iznenadjenje svih prisutnih drugi poen. Rezultat je izjednačen 2 : 2, s tim što su Kakanjci stekli predsnost od 17 čunjeva. U posljednjoj seriji susreta Turudija donosi treći poen protiv Radonjića, dok je iskusni Dinko Dundić u posljednjim hicima izgubio poen od Kršića. Ipak to nije utjecalo na konacan izhod susreta, jer je pobjeda pripala kuglašima Rudara rezultatom 5:3.

Rudar je tako startao sa dvije pobjede i najavio borbu za vrh tabele. Najbolji u ekipi Minerala bio je pojačanje iz Slobode, iskusni Davor Kalat sa 597 oborenih čunjeva, dok je najučinkovitiji u redovima Rudara bio Amar Alagić , koji je oborio šest kugli manje.

Rezultati 2.kola: Posušje-Revita 6:2, Sloboda-Bosna 7:1, Zrinjski-Ada NB 6:2, Mineral-Rudar 3:5. Kozara-Borac odgođeno. Slobodna ekipa Vogošće.

Zbog financijskih problema ekipa Gradiške otkazala je učešće u Premijer ligi i ove sezone će igrati 11 ekipa.

Na tabeli vode Rudar, Sloboda i Posušje sa po šest osvojenih bodova.

U narednom kolu Rudar ce ugostiti aktuelnog prvaka BiH ekipu Posušja,koje fezionisano sa Međugorjem i bit će to prava provjera uoči nastupa na MBC Pokalu u Minhenu 3.oktobra.

Mineral – Rudar 3:5

MINERAL: Davor Kalat (597), Vasić (571) , Čakrama (572) , Grbić (517) , Radonjić (524), Kršić( 575). - Najbolji pojedinac susreta je bio iskusni Kalat Davor sa 597 oborenih cunjeva, dok je najbolji igrac kod Rudara Amar Alagic sa 591 oborenim cunjem.

RUDAR: Nermin Hrustemović(567), Muamer Bešić(548), Amar Alagić(591), Kemal Karahodžić(568), Eldar Turudija (548), Dinko Dundić(567).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u