KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Druga sedmica izbornih skupova SDA Kakanj

19.09.2016. - Izborna kampanja SDA Kakanj pod sloganom “Djela a ne riječi” na području Kaknja nastavljena je u Donjem Kaknju, Povezicama, Krševcu, Brnju, Dumancu, Nažbilju i Papratnici

00donjkakanjNedjelja 11. septembar - Donji Kakanj

SDA Kakanj je u nedjelju 11.09.2016. održala promotivni skup i predstavljanje kandidata za lokalne izbore kod Osnovne škole “Ahmed Muradbegovi” u Donjem Kaknju. Pred oko 400 mještana Donjeg Kaknja, Tičića, Mramora, Ribnice, Groca, i Subotinja,predstavljeni su kandidati, a govorili su nosilac liste za vijeće Džemal Bećorhodžić, kandidat za vijeće: Senad Alajbegović, istaknuti član SDA i direktor Rudnika Kakanj Kasim Alajbegović, te kandidat za općinskog načelnika Nermin Mandra.Istakao je da će i u narednom mandatu nastaviti putem koji je provjeren, stvarajući pozitivni ambijent kako bi privukli još investitora i time smanjili procenat nezaposlenih u Kaknju. Posebno je naveo primjer industrijske zone o kojoj se priča već deset godina koja je od prije četiri godine kada je bila obična zarasla livada, sada značajno gradilište poslovnih objekata. Gospodin Mandra je istakao da vjeruje u poštenje, iskustvo i mladost kandidata na listi SDA. Istakao je i značaj koalicije SDA-SBB za funkcionisanje cijele države pa i općine Kakanj.

Ponedjeljak 12. Septembar - Pauza, Prvi dan Kurban Bajrama.

01povezicesdaUtorak 13. Septembar - Povezice

Pred oko 450 mještana Povezica, Bičera, Karaulskog Polja, Slijevnica, Hrasnica i naselja oko željezničke stanice, u utorak 13.09.2016. SDA Kakanj je održala predizborni skup i predstavljanje kandidata za Lokalne izbore 2016.

Prisutnima se prvo obratio Predsjednik OO SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović koji je istakao važnost izlaska na izbore i glasanja za SDA kao najjaču i pobjedničku stranku, a sve u cilju nastavka reformi i realizacije započetih projekata.

U ime svih kandidata govorio je nosioc liste za OV Kakanj Džemal Bečirhodžić naglašavajući u potrebu ujedinjenja i glasanja za Nermina Mandru kao kandidata za načelnika općine Kakanj u ime koalicije SDA/SBB.
Na kraju prisutnima se obratio i kandidat za načelnika općine Kakanj ispred koalicije SDA/SBB Nermin Mandra koji je u kraćim crtama podsjetio kakvo je stanje zatečeno prije četiri godine kada je prvi put imenovan za načelnika općine Kakanj.

Kandidat za općinskog načelnika Nermin Mandra je predstavio i Izbornu platformu za slijedeći četverogodišnji mandat čiji je akcenat ponovo zapošljavanje i samozapošljavanje i razvoj poduzetništva.

03brnjSrijeda 14. Septembar - Brnj

U četvrtak 15.09.2016. SDA Kakanj godine održala je predizborni skup u Brnju.Poslije uvodnih najava prisutne je pozdravio i prigodnim riječima se obratio Predsjednik SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović.U ime kandidata se obratio Džemal Bečirhodžić nosilac liste naglašavajući kvalitet kandidata SDA Kakanj ali i navodeći samo značajne projekte zbog kojih je potrebno glasati za SDA Kakanj.

Kao i na drugim predizbornim skupovima na kraju se pred oko 300 posjetioca obratio gdin. Nermin Mandra kao kandidat za načelnika ispred koalicije SDA-SBB. Kao najveći problem naveo je zapošljavanje ali istakao i sve mjere na podsticaju samozaposljavanja. Naglasio je da Općina Kakanj daje nepovratna sredstva za pokretanje biznisa, te da će pomoći u svim segmentima kako bi posao bio sto uspješniji.Govor gospodina Mandre prekidan je nekoliko puta gromoglasnim aplauzom. Nakon obraćanja gospodina Mandre mještani su iskoristili prisustvp kadrova SDA Kakanj i kandidata da razgovaraju o konkretnim problemima i mogućnostima rješenja istih.

02krsevacnarodČetvrtak 15. Septembar - Krševac

SDA Kakanj je u Krševcu održala jedan od većih predizbornih skupova tokom izborne kampanje “DJELA, A NE RIJEČI” za predstojeće Lokalne izbore 2016. Pred preko 500 članova, simpatizera na platou ispred škole u Krševcu predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće Kakanj i kandidat koalicije SDA/SBB za načelnika Općine. Predsjednik OO SDA K Sejad Zaimović obratio se ovom velikom skupu podrške SDA-u i zahvalio se mještanima brnjičkih sela na dosadašnjoj podršci i pozvao ih da budu jedinstveni i da glas daju pobjednicima - kandidatima SDA liste i Nerminu Mandri kao načelniku čiji su rezultati konačno Kakanj svrstali među najbolje općine u Bosni i Hercegovini.
Prisutnima su se u ime kandidata obratili Safet Šahman Ramiz Hasić naglašavajući značaj glasanja za SDA kandidate čime se stvaraju prilike za nastavak realizacije pokrenutih promjena i projekata za dobrobit cijele lokalne zajednice.

04dumanacPetak 16. Septembar - Dumanac

Predizbornom skupu je prisustvovalo oko 350 mještana Dumanca i drugih mjesta iz ovog područja.Bila je ovo prilika za mještane sela Dumanac da se upoznaju sa kandidatima SDA Kakanj za predstojeće lokalne izbore. Pri izlasku i predstavljanju kandidata svi su ispraćeni pljeskom dobrodošlice mještana Dumanca.

U ime kandidata prisutnima se obratio nosilac liste SDA Kakanj za Općinsko vijeće Kakanj, Džemal Bečirhodžić koji je pozvao sve prisutne da obavezno izađu na izbore i svoj glas podrške daju pobjedniičkom timu - kandidatima SDA Kakanj.

Kandidat koalicije SDA/SBB za načelnika Općine Kakanj Nermin Mandra. Gospodin Mandra je u svom govoru posebnu pažnju posvetio rezultatima iz proteklog mandata.Posebno je istakao značajno povećanje izdvajanja za sport, poljoprivredu, kulturu, zapošljavanje i samozapošljavanje.

05nazbilj (2)Subota 17. Septembar – Nažbilj

SDA Kakanj u subotu 17.09.2016. održala je svoj trinaesti predizborni skup u Nažbilju.
Na početku se prisutnima obratio Predsjednik SDA Kakanj gospodin Sejad Zaimović koji je naglasio sve pozitivne projekte koje je SDA KAKANJ sa svojim kadrovima realizirala u općini Kakanj i ovom području. Posebno je naglasio doprinos općinske administracije na unapređenju razvoja općine Kakanj.
Poslije predstavljanja svih kandidata SDA KAKANJ za Općinsko vijeće Kakanj, u ime kandidata se obratio nosilac liste SDA KAKANJ Džemal Bečirhodžić. Gospodin Bečirhodžić se u svom obraćanju zahvalio prisutnima za prisustvo i naveo je osnovne projekte u infrastrukturi, poljoprivredi, privredi, zaštiti okoline koje su načelnik Mandra i SDA vijećnici realizirali protekle četiri godine.
Kandidat koalicije SDA/SBB za općinskog načelnika Nermin Mandra posebno se osvrnuo na sve pozitivne projekte u proteklom mandatu ali i na one ne baš lijepe pojave kakve su protesti poslije elementarne nepogode i tragedija u Barama i nesreće u RMU Kakanj naglašavajući i težinu obaveza koje to nosi sa sobom.
U nastavku kandidat za općinskog načelnika Nermin Mnadra je istakao činjenicu da je preuzeo dužnost načelnika kada je visina podsticaja bila 28.000,00 KM za poduzetništvo, a da je u 2016 visina podsticaja iznosila 1.150.000,00 KM.

06papratnicaNedjelja 18. Septembar - Papratnica

Najposjećeniji predizborni skup SDA Kakanj za Lokalne izbore 2016., bio je ovaj u Papratnici. Ovdje su se okupili, stanovbnici Papratnice, Javora, Kujavča i Naselja Termoelektrane. Opšta je procjena da je skupu prisustvovalo oko 700 građana.
Prisutnima su se obratili predsjednik OO SDA Kakanj, Sejad Zaimović,zatim kandidati za Općinsko vijeće: Mirsada Tulić i Izudin Hrusto, nosilac liste za vijeće Džemal Bećirhodžić i kandidat za općinskog načelnika Nermin Mandra. Poslije govora kandidata za načelnika upriličen je prigodan muzički program i susret građana sa kandidatima SDA Kakanj.
Kandidat sa ovog područja za Općinsko vijeće Izudin Hrusto je istako realizovane projekte u MZ Papratnica , angažmanom u četvorogodišnjem periodu vijećnika SDA i općinskog nmačelnika Nermina Mandre. Mirsada Tulić je pozvala na masovan izlazak na izbore i naglasila važnost izbora žena u općinsko vijće.
Nosilac liste Džemal Bećirhodžić je između ostaloga naveo sve projekte realizovane u prethodnim godinama kada je SDA imala većinu u Općinskom vijeće i svog načelnika.
Kandidat za općinskog načelnika Nermin Mandra je istakao kako suočekivanja građana od SDA velika ali da SDA KAKANJ sa svojim kandidatima ima snagu, znanje i ideje za nastavak izgradnje općine Kakanj kao modernog mjesta za življenje. Gospodin Mandra je istakao vrlo teške okolnosti u kojima su Općina Kakanj i on kao načelnik radili u proteklom periodu. Naročito je istakao činjenicu kako je zatekao budžet Općine od 11 miliona KM, te da je sada budžet više od 22 miliona KM.

Svoj petnaesti predizborni skup OO SDA Kakanj, organizirala je 19. Septembra na Vardi.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u