KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Druga pobjeda odbojkaša Kaknja

28.10.2020. - U 5.kolu Premijer lige BiH, odbojkaši Kaknja ostvarili drugu pobjedu i najavili potpuni izlazak iz rezultatske krize


Nakon tri uzastopna poraza na startu nove sezone, odbojkaši Kaknja pobjedama identičnim rezultatom (3:1) u Foči protiv Maglića i Modriče donekle su se iskupili za loš start i najavili izlazak iz rezultatske krize. Ljetošnji odlazak Džemila Jelaškovića, Armina Šljive i Bahrije Zenovića i loše obavljene pripreme itekako su se odrazili na igru i rezultate. Još uvijek se osjećaju posljedice, ali iz utakmice u utakmicu osjeti se određen napredak. To se moglo uočiti i na meču protiv Modriče, posebno u prvom i četvrtom setu, koje su riješili za samo 20, odnosno 24 minute. Međutim, u drugom setu, kojeg su gosti dobili rezultatom 28:26 i koji je trajao čak 32 minute, bilo je dosta padova i oscilacija, baš kao i u trećem setu kojeg su riješili u svoju korist (25:23), što se moglo i očekivati obzirom na odlazak ključnih igrača i neredovnog treniranja tokom priprema za novu sezonu.
U narednom šestom kolu, koje je na programu 30.oktobra, odbojkaši Kaknja gostuju kod banjalučkog Borca.

OK „Kakanj 78“ – OK“Modriča“ 3:1

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Igrano bez gledatela.Sudije: Nikola Kozić (Ljubinje) i Edin Begović (Zenica).
Prvenstvena utakmica Premijer lige BiH. OK“Kakanj 78“-OK“Modriča“ 3:1, po setovima; 25:15, 26:28, 25:23, 25:17.

OK“KAKANJ 78“: Rijad Begić, Adin Kadrić, Muhamed Begić, Muris Krivokapa, Edin Mehić, Adin Fazlić, Marko Tadić, Armin Fejzović, Armin Vehab, Faris Čobo, Sejdin Mustafić. Trener:Almir Aganović.
OK“MODRIČA“: Boris Savić, Stefan Cvijić, Srđan Bencun, Žarko Blagojević, Stefan Popović, Branko Brestovac, Nikola Jovičević, Bojan Gavrić, Jovan Novaković, Milan Dugić, Igor Popović, Branko Žilić. Trener: Lazo Cvijić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u