KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Druga pobjeda Mladosti u Antaliji

11.02.2016. - Izabranici trenera Rahimića sa 3:1 porazili rumunskog drugoligaša Gaz Metan

mladostuantalijiEkipa Mladosti sa trenerom Rahimićem/Foto: Facebook Mladost Doboj Kakanj - Sportski tim

Nakon što je u srijedu rezervna postava savladala njemačkog petoligaša TSV 1860 Rosenheima(2:0), danas je odigran i drugi kontrolni meč na pripremama u Antaliji u kojem je protivnik bila ekipa rumunskog drugoligaša, Gaz Metana.

Ova utakmica nije bila planirana,ali je naknadno dogovorena, što je trener Rahimić iskoristio da šansu pruži svim igračima koji se nalaze u Antaliji, izuzev golmana Franka Lalića i Zvonimira Pavlovića,koji su branili protiv Bayernligaša TSV 1860 Rosenheima.

Rahimić je Gaz Metanu suprostavio ovu jedanaestoricu, koja je završila jesenji dio sezone: Hadžić, Rizvanović, Karahmet, Isaković, Čović, Musić, Šišić, Kobilica, Kovač,Dilaver i Husić ,koji su golovima Belmina Kobilice i Mirze Kovača prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 2:1. U drugom poluvremenu šansu su dobili svi ostali igrači, a mrežu rumunskog tima zatresao još novajlija Nemanja Asanović za konačnih 3:1.

-Dok je igrala prva postava bili smo mnogo bolji i postigli dva gola.Utakmica je bila čvrsta,borbena, sa puno tempa.Protivnik izuzetno mitiviran i kvalitetan,izjavio je za naš portal Omer Musić, jedan od najboljih igrača Mladosti.

U subotu 13.februara,prema ranije utvrđenom programu, Mladost će igrati protiv jesenjeg prvaka Druge lige Poljske , ekipe Wisle Plock.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u