KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Dr Tursum-nosilac liste za Općinsko vijeće Kakanj

10.11.2020. - Nosilac je liste Stranke za BiH, za Općinsko vijeće Kakanj. Imao sam dosta ponuda za posao u drugim gradovima, ali moj izbor je uvijek bio Kakanj. Želja mi je da uradim što više dobrog za svoj grad i Kakanjce

Mirsad Tursum

Ljudskost se ogleda u jednakom odnosu prema svakom čovjeku, bio on portir ili direktor, siromah ili bogat, zdrav ili bolestan, obrazovan ili ne. Jednakost u nastupanju prema ljudima i njihovim potrebama je vrlina kakvu rijetki imaju. To je dar koji se stiče rođenjem i porodičnim odgojem.Ta osobina krasi Doktora Tursuma, koji, ovo doktor, prije doživljava kao nadimak, a ne kao titulu i profesionalno zvanje. Kada  Doktora i svi drugi tako doživljavaju onda je najsretniji.  O Kaknju, Kakanjkama i Kaknjcima, kaže:

“Kakanj je moj rodni grad. Grad u kojem sam odrastao, školovao se i sve lijepo veže me za moj Kakanj i ljude koji ovdje žive. Imao sam ranije dosta ponuda za posao u drugim gradovima, ali moj izbor je uvijek bio Kakanj. Želja mi je da uradim što više dobrog za svoj grad i Kakanjce, - kazao nam je dr. Tursum. Porodica je, kaže - temelj svemu: uspjehu, sreći i zadovoljstvu. S ponosom ističe da je oženjen, da ima sina koji ide očevim stopama.

Doktor Tursum je čovjek koji je proteklih godina uradio mnogo na osavremenjavanju kakanjskog Doma zdravlja, na pronalasku donatora, investitora, utopljavanju, renoviranju, otvaranjU novih radnih mjesta, infrastrukturnim projektima, grijanju, zadovoljstvu pacijenata, efikasnijem radu službi, redovnoj plati, pomaže bolesne, bavi se i humanitarnim radom.

Osim toga uvijek je bio podrška SBiH gdje je aktivan i kao vijećnik te svojim idejama, prijedlozima, kritikama, pohvalama, angažmanom i projektima pomaže mnogo u kreiranju političkog života u Kaknju.

Nosilac je liste Stranke za BiH, za Općinsko vijeće Kakanj. Lider je  koji daje snagu i ulijeva povjerenje. Rođen je u Kaknju 1960. godine, Medicinski fakultet završio je u Sarajevu, specijalista je neurologije i psihijatrije, obiteljske i sportske medicine. Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu završio je zdravstveni menadžement. Posjeduje niz certifikata kao i priznanja za svoj rad. Bez obzira na sve to, vjeruje da u svemu liči na svoje sugrađane, koji ga kao takvog prepoznaju i za koje vjeruje da će 15. novembra svojim glasom većinu u Općinskom vijeću dodjeliti Listi na čijem čelu se nalazi, odnosno Mirsadu Tursumu i kandidatima Stranke za BiH.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u