KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

Donacija kakanjskom Domu zdravlja

14.03.2018. - Zijad je donirao nova invalidska kolica kakanjskom Domu zdravlja i najavio nove donacije

donacijainv

Kakanjac Zijad Skopljaković već decenijama živi i radi daleko od zavičaja i rodne grude, na sjeveru Evrope, u Norveškoj. Već godinama poslije rata, ne prođe godina dana, a da Zijad ne navrati u Kakanj i uvijek, bar kada je sport u pitanju dođe, što bi naš narod rekao „s obrazom“.
Petog marta posjetio je Fudbalski klub Rudar. Za omladinske selekcije Kluba Zijad je ovoga puta pripremio dresove i sportske kopačke. Osim ove vrijedne sportske donacije Zijad je donirao i nova invalidska kolica kakaknjskom Domu zdravlja, a na donaciji se Skopljakoviću zahvalio direktor ove zdravstvene ustanove dr.Mirsad Tursum. Ovaj humanitarac godinama donira sportske klubove u gradu rudara. Svjestan je činjenice da u Kaknju nisu svi u moguućnostida svojoj djeci obezbijede opremu za trening i dobu obuću.
— Posjetio sam Dom zdravlja u Kaknju i direktor me upoznao sa problelemima sa kojima se ova ustanova susreće. Znam šta je to što je najneophodnije i nastojat ću sljedeći put kada dođem da dovezem još mnogo toga, kazao je Skopljaković.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u