KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Donacija dobrovoljnih davaoca krvi

24.10.2016. - Sekcija dobrovoljnih davaoca krvi Termoelektrane Kakanj, zajedno sa svojim prijateljima Centru za transfuziologiju Kantonalne bolnice donirala mobilne krevete za rad na terenu

U Centru za transfuziologiju Kantonalne bolnice Zenica, u ponedjeljak 24. oktobra, izvršena je primopredaja donacije, koju čine tri mobilna kreveta koji služe za davanje krvi na terenu.Donaciju je u ime Sekcije dobrovoljnih davaoca krvi Termoelektrane Kakanj, uručio predsjednik ove Sekcije Amir Alajbegović. Tom prilikom je rekao:

- Zajedno sa našim donatorima, poklanjamo mobilne krevete koji služe za udobno i funcionalno davnje krvi na terenu. Poklanjamo ih Centru za transfuziologiju Kantonalne bolnice. Ovo je Centar koji doživljavamo kao svoj. Mi pripadamo njima i oni pripadaju nama. Toliko često smo zajedno i toliko komuniciramo kao da smo jedna organizacija. U jednom trenutku smo osjetili da ova sredstva za rad nedostaju Centru, poveli smo akciju prikupljanja novčanih sredstava i na kraju uspjeli nabaviti ove krevete, rekao je Alajbegović.

Vrijednost  donacije je 4.500,00 KM, a sredstva za nabavku su donirali: Pekara Delibašić Kakanj, Tvornica cementa Kakanj, Sindikat elektroenergetskih radnika BiH, Džekos Sarajevo, ZIM-Zenička industrija mlijeka Zenica, AB Petrol Kakanj, Sindikalna organizacija Elektrodistribucije Zenica, Sindikalna organizacija Termoelektrane Kakanj i Sindikalna organizacija Rudnika mrkog uglja Kakanj.

Donacija je od koristi za cijeli Kanton

Načelnica Centra za transfuziologiju Kantonalne bolnice, Mr. biomed.sci.prim.dr Alma Petrušić Kafedžić, je istakla da će koristi od ove donacije imati cijeli Kanton:

- Mislim da sam sve ove godine dovoljno govorila o značaju dobre volje i uspješne komunikacije sa Sekcijom dobrovoljnih davaoca krvi Termoelektrane Kakanj. Od prvog momenta kada se krenulo sa organiziranjem sekcije imali smo zaista maksimalan odgovor kompletne strukture menadžementa Termoelektrane. To traje već više od deset godina i ova donacija je prirodni slijed prepoznavanja naših potreba. Koristi od ovoga će imati cijeli Kanton i ne treba zaboraviti ničiji doprinos u njenoj realizaciji.

Glavni medicinski tehničar Kantonalne bolnice u Zenici, Ibrahim Kulušić, izrazio je zadovoljstrvo u ime menadžmenta Bolnice, a govorio je i kao predsjednik Komisije za prijem donacija, istakavši da je od prihvatanja pisma namjera do trenutka uručivanja donacije kompletna procedura provedena perfektno.Uz izražavanje iskrene zahvalnosti Sekciji dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrane Kakanj uručio je zahvalnicu Kantonalne bolnice Zenica.

Uprava Termoelektrane će unaprjeđivati ovu saradnju

Direktor Termoelektrane Kakanj, Enver Merdić je istakao da u nastavku saradnje između Centra za transfuziologiju i ove Sekcije, od strane Uprave Termoelektrane neće postojati prepreke i da se može dati doprinos još uspješnijoj saradnji:
- Uprava Termoelektrane Kakanj i Elektroprivrede BiH prepoznaju značaj aktivnosti koje realizira Sekcija dobrovoljnih davaoca krvi.Mi smo prema ovoj sekciju susretljivi i moralno i materijalno. Omogućili smo donatorima da sa svojim uslugama i robama uđu u Termoelektranu, a oni su na ovaj način zahvalili.Čestitam na vrlodobroj saradnji između Kantonalne bolnice i naše Sekcije. Očekujem da će to tako ostati i u budućnosti.U tomu smislu neće biti nikakvih prepreka od strane Uprave Termoelektrane, kojoj ću danas viđeno i doživljeno  sa zadovoljstvom već na prvom sastanku prezentirati.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u