KakanjLive | Četvrtak, 28.05.2020. godine

Dominacija kuglaša Rudara

18.01.2016. - Na pojedinačnom prvenstvu kuglaša Federacije BiH, dominacija igrača Rudara

dundic_besic Dinko Dundić i Muamer Bešić

Proteklog vikenda odigrano je pojedinačno takmičenje u koknkurenciji seniora za najbolje kuglaše Federacije. Takmičenje se odvijalo u dva dana. Prvi dan je domaćin bio Kakanj, dok su igrači svoj drugi nastup imali u Visokom. Nakon prvog nastupa u Kaknju izdvojilo se nekoliko kuglaša koji ce odlučivati o pobjedniku i raspodjeli medalja. Dinko Dundić je briljirao u Kaknju i sa 625 oborenih čunjeva bio ubjedljivo prvoplasirani, drugi je bio Muamer Bešić sa 608, dok je treće mjesto zauzeo Dženan Ganić iz visočke Bosne sa 594 oborena čunja. U vrhu su još bili Amar Alagić i Tarik Kerkez sa neznatnim zaostatkom.

Drugi dio takmičenja na kuglani u Visokom, donio je mnogo drame. Osim borbe za medalje, borba je bila i za plasman među osam najboljih kuglaša Federacije BiH koji će igrati na završnici državnog prvenstva. Dinko Dundić i Muamer Bešić su pružili odličnu igru i prvak se nije znao do posljednjeg hica. Dinko Dundić prestigao je Bešića za svega četiri čunja i osvojio titulu prvaka. Iako je drugoga dana bio najbolji sa 589 oborenih čunjeva, Muamer Bešić je završio na drugom mjestu, dok je trećeplasirani Dženan Ganić iz Bosne, što se moglo i očekivati jer je riječ o ponajboljim bh.kuglašima i reprezentativcima.

Treba istaći da se čak pet igrača Rudara plasiralo među osam najboljih i steklo pravo igranja na državnom prvenstu BiH koje ce se održati krajem aprila/travnja 2016 godine, na kojem će nastupiti isti broj i predstavnika iz Republike Srpske.

Plasman na državno takmičenje izborili su;1.Dinko Dundić 2.Muamer Bešić 3 Dženan Ganić 4.Amar Alagić 5.Tarik Kerkez 6.Emir Lukhodžić 7.Eldar Turudija i 8. Nermin Hrustemović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u