KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Dolaze februarski predizborni dani

29.01.2019. - Predizborna kampanja, odnosno medijsko predstavljanje kandidata na prijevremenim izborima za načelnika općine Kakanj počinje 02. februara i trajat će 15 dana. Izborni dan je u nedjelju 17. februara

edinoikEdin Kasper, predsjednik OIK-e: Obavljaju se redovne aktivnosti

Centralna izborna komisija BiH, za izbore u Kaknju je ovjerila četiri prijave političkih subjekata i to Aldina Šljivu iz Stranke demokratske akcije, Eldina Mijoča iz Socijaldemokratske partije, Ivicu Petrovića iz Hrvatske demokratske zajednice i Hamzu Begića, nezavisnog kandidata. To su četiri imena koja će se naći na izbornom listiću i četiri kandidata koji će svoj izborne programe predstavljeti u periodu od 02.02.2019. do 07:00 sati 16.02.2019. godine.

Edin Kasper, predsjednik Općinske izborne komisije Kakanj o aktivnostima OIK-a, kaže:
- Izvršena je dodjela mjesta političkim subjektima u biračkim odborima, radi se na ažuriranju biračkog spiska, a u toku su radnje na imenovanju biračkih odbora. Glasanje će biti obavljeno na 59 redovnih biračkih mjesta i na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenmim glasačkim listićima, rekao je za naš portal predsjednik OIK-a.

Sredstva za provođenje prijevremenih izbora, u skladu sa Izbornim zakonom BiH, osiguravaju se u Budžetu Općine Kakanj, koja su za 2019. Godinu planirana u iznosu od 103.978, 50 KM.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u