KakanjLive | Nedjelja, 31.05.2020. godine

DNK-reprizno izvođenje u petak

12.02.2017. - Reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK” koju je režirao mladi i talentovani glumac Mirza Bajramović, zakazano je za petak 17.02.2017.

DNKTX

Reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK” koju je režirao mladi i talentovani glumac Mirza Bajramović, zakazano je za petak 17.02.2017. godine također u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19,00 sati.

Predstava tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma veliki broj problema u kojima se često nalaze maloljetnici te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje. Pristup procesu je poprilično alternativan i predstava pripada kategoriji modernog – alternativnog teatra. U ovoj predstavi spojili smo rad Dramskog studija i Muzičkog centra koji djeluje u sklopu naše Ustanove i to je prvi put da smo u realizaciju jedne pozorišne predstave uključili rad Muzičkog centra i čini nam se da je to bio pravi potez jer ćemo spojiti dva segmenta koji ne mogu jedan bez drugog.

U predstavi glume polaznici dramskog studija:Ines Delibašić, Emin Brkić, Ena Sikira, Saša Vasiljević, Ajla Cvrljo, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Armin Šolbić, Edna Brkić, Mia Marković, Merjem Kulović. Bend: Ademir Jusić, Adnan Hodžić, Faruk Zulić i Haris Begić.

Ulaznice kupljene za koncert filmske muzike "Bilo jednom na Balkanu" koji je održan u utorak 07.02.2017.godine važe i za ovu predstavu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u