KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

DNK-Četrdeseta premijera Dramskog studija

02.11.2016. - Premijera pozorišne predstave “DNK” će se održati 04.11.2016. godine u Domu kulture sa početkom u 19,30 sati.

dnk_press

Dramski studio Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj pripremio je 40. po redu predstavu u vlastitoj produkciji. Riječ je o predstavi pod nazivom „DNK“, autora Dennisa Kellya.

Predstava je režirao mladi i talentovani akademski glumac Mirza Bajramović, a o njenom sadržaju kaže: “Predstava tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma veliki broj problema u kojima se često nalaze maloljetnici te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje.Pristup procesu je poprilično alternativan i predstava pripada kategoriji modernog – alternativnog teatra”, rekao je Bajramović.

dnk_mirza_bajramović

Mirza Bajramović je govorio i procesu nastanka predstave, pohvalio vrijedni, glumački i muzički tim te se zahvalio svima, a posebno roditeljima i nastavnicima polaznika Dramskog studija i Muzičkog centra.

Glumci i muzičari u predstavi

U predstavi glume polaznici dramskog studija:Ines Delibašić, Emin Brkić, Ena Sikira, Saša Vasiljević, Ajla Cvrljo, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Armin Šolbić, Edna Brkić, Mia Marković, Merjem Kulović. Bend: Ademir Jusić, Adnan Hodžić, Faruk Zulić i Haris Begić.

Polaznici Dramskog studija: Saša Vasiljević, Ines Delibašić, Hana Bjelopoljak i Armin Šolbić govorili su o svojim likovima i tematici predstave “DNK” te dali svoj komentar o trenutnoj društvenoj situaciji u BiH.

Zajedniči rad Dramskog studija i Muzičkog centra

Po prvi put u realizaciju jedne predstave Dramskog studija je uključen i Muzički centar sa svojim polaznicima, koji također djeluje u okviru JU KSC Kakanj. Zadatak polaznika Muzičkog centra je da u toku glumačke igre muzičari koji čine band od četiri člana (solo gitara, ritam gitara, bas i bubanj sa perkusijama) na muzičkim instrumentima muziciranjem proizvode ambijent cijele predstave, uz tematske muzičke dionice, o tome direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo, kaže:“Posebno me raduje što je ovo već 40. po redu predstava Dramskog studija Kakanj kao i činjenica da smo ponovo okupili mlade i talentovane glumce iz Kaknja što znači da ovaj grad zaista ima pozorišnu budućnost. U ovoj predstavi spojili smo rad Dramskog studija i Muzičkog centra koji djeluje u sklopu naše Ustanove i to je prvi put da smo u realizaciju jedne pozorišne predstave uključili rad Muzičkog centra i čini mi se da je to bio pravi potez jer ćemo spojiti dva segmenta koji ne mogu jedan bez drugog”.

dnk_direktorsljivo

Čestitka za Mirzu Bajramovića i njegovu ekipu

Ovo je prva pozorišna predstava u režiji mladog akademskog glumca Mirze Bajramovića i ovom prilikom kompletan tim JU KSC Kakanj upućuje čestitke povodom premijere te mu želimo mnogo uspjeha u daljem radu”, naglasio je direktor Šljivo i dodao: “Vjerujem da će naša pozorišna publika i ovaj put prepoznati kvalitet predstava koje nastaju u Dramskom studiju. Čestitam kompletnoj ekipi koja je bila zadužena za nastanak pozorišne predstave DNK te im želim veliki broj izvedbi kako na domaćoj sceni tako i na gostovanjima. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u realizaciji i kao direktor ove Ustanove mogu da kažem da sam danas posebno ponosan na vrijedni tim JU KSC Kakanj” istakao je direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

KakanjLive/JU KSC Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u