KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Djeca trebaju znati istinu o ratu

04.04.2016. - Nazim Bečirević, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona, poziva da 6. aprila, susretu zlatnih ljiljana u Kaknju prisustvuje što više školske djece

pressljiljaniSa Press konferencije uoči dolaska heroja

Danas je održana press konferencija povodom predstojećeg tradicionalnog druženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Zeničko-dobojskog kantona.

Novinarima su se obratili Nazim Bečirević, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona, Nusret Muslić, predsjednik Skupštine Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona, Eniz Ćurić, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Kakanj i Muris Fetić, sekretar Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona.

Bečirević je pojasnio da je cilj ovakvih manifestacija poslati poruku da se tekovine časne i dostojanstvene borbe za opstanak naše domovine ne smiju zaboraviti:
- Djeca treba da znaju istinu o ratu – šta se desilo u Foči, Višegradu, Srebrenici , to je njihovo pravo. Mi nikada nećemo dozvoliti zaborav i poniženje. Pozivam direktore škola da 6. aprila oslobode nastave i da izađu iz škola, da prisustvuju događajima u okviru tradicionalnog okupljanja dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK, te da tako čuju istinu o našoj časnoj borbi, rekao je Bečirević.

Na opasnost da bude zaboravljena časna borba za BiH ukazao je i Nusret Muslić, predsjednik Skupštine Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona. Svoje stavove je ilustrirao činjenicom da prilikom realizacije jednog od projekata koji govori o Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. naša djeca nisu znala ime niti jednog heroja rata, niti ime bar jedne kakanjske brigade.

U ime domaćina, Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Kakanj, dobrodošlicu svim gostima u Kakanj izrazio je Eniz Ćurić, uz želju da iz našeg grada ponesu najljepše utiske.
Kaknju je pripala čast da bude domaćin tradicionalnog druženja nosilaca najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Zeničko-dobojskog kantona.Ova manifestacija će biti održana 6.aprila 2016.godine.

Az.S./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u