KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Dilaverov prvijenac za prvu proljetnu pobjedu

19.03.2016. - Mladost je mnogo teže od očekivanog savladala Velež i ostvarila prvu pobjedu u nastavku proljetne sezone


Tokom cijele utakmice igrači Mladosti imali su terensku inicijativu i na kraju, uz mnogo muke i truda, došli do prve proljetne pobjede. Gosti su igrali klasični bunker,koji je „razbijen“ tek u 72.minuti, kada je Haris Dilaver iz neposredne blizine savladao golmana Adnana Bobića. Akciju je započeo rezervista Igor Poček, koji je s lijeve strane dijagonalom na desnoj strani pronašao slobodnog Belmina Kobilicu,koji snažno šutira,a s(p)retni Dilaver loptu ispred Bobića šalje u suprotni ugao za 1:0. Bio to prvi proljetni prvijenac prvog strijelca Mladosti,koji je prvo poluvrijeme proveo na rezervnoj klupi !

Nezadovoljan igrom svog tima,posebno anemičnog napada,trener Rahimić u poluvremenu vrši dvije izmjene, a nešto kasnije i treću.I upravo su Poček, Dilaver i Šišić doprinijeli preokretu i pobjedi.Brzonogi Igor Poček bjegovima po lijevoj strani, uz potporu ofanzivnog Pavla Sušića, unio je dosta živosti i konfuznosti u odbrani Veleža,koja se grčevito branila i umalo odbranila.

Mogla je Mladost već u prvom dijelu igre steći vodstvo, ali su Kovač(4. i 24, Kobilica(6),Gačan(19) i Isaković(42) propustili zrele prilike.Umalo ih nije stigla kazna u 44.minuti kada nakon brze kontre Veleža Novo Papaz imao šansu,ali je Adnan Hadžić njegov udarac izbio u korner.
Pobjeda Mladosti je čista i zaslužena,ali igra koju su prikazali izabranici trenera Rahimića nije zadovovoljila gledatelje, koji su s pravom očekivali bolju i efikasniju igru. Što je najbitnije, osvojena su tri veoma važna boda i prvenstvena pauza će sigurno dobro doći da se ekipa osvježi za nastavak sezone,čiji će finiš biti veoma buran i neizvjestan.

Mladost-Velež 1:0

Stadion Mladosti u Doboju .Gledalaca 600.Glavni sudija:Antoni Bandić (Grude). Pomoćnici: Jasmin Smajić (Kalesija) i Fikret Bačić (Lukavac).Četvrti sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka).Delegat: Rodoljub Oljača (Gradiška). Posmatrač suđenja: Salem Prolić (Sarajevo).

Strijelci:1:0 Dilaver (72).

Žuti kartoni:Rizvanović, Kobilica i Poček(Mladost), Količić, Memić, Bobić, Alikadić (Velež).

MLADOST(DK): Hadžić, Rizvanović, Sušić, Gačan, Isaković, Milisavljević (od 60.Šišić), Kobilica, Hodžić, Kovač (od 46.Poček), Ramović (od 46.Dilaver).Asanović. Trener: Ibro Rahimić.
VELEŽ: Bobić, Jakirović (od 87.Jakupović), Količić, Kodro, Jazvin, Serdarević (od 65.Isić), Mahinić, Memić, Demić, Papaz, Čemalović(od 75.Alikadić). Trener: Zijo Tojaga.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u