KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Deset novih policajaca u Kaknju

12.06.2017. - Od 100 mladih kadeta, koji su danas postali uposlenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, njih deset je raspoređeno na radne zadatke u Policijsku stanicu Kakanj

Na Atletskom stadionu u Zenici danas je održana svečana ceremonija polaganja zakletve stotinu kadeta, 30. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dodjeljuje čin „policajac“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Svečanost je održana u prisustvu roditelja i rodbine, prijatelja i većeg broja policijskih službenika, a među gostima bili su predsjedavajući Skupštine ZDK-a Jasmin Duvnjak, premijer Vlade Miralem Galijašević, ministar policije ZDK-a Nikola Arsenić i policijski komesar ZDK-a Semir Šut.

Nakon polaganja zakletve mladi policijski službenici su potpisali etički kodeks policijskog službenika i prve ugovore o radu, a među njima je i deset mladih kadeta-Kakanjaca, koji će se u utorak 13.juna javiti na posao u Policijsku stanicu Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u