KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

Deset medalja za džudiste Kaknja

28.03.2016. - Na prvenstvu Federacije BiH u džudou mlade nade Kaknja ostvarile zapažen rezultat

dzudistikaknja

Na prvenstvu Federacije BiH u džudou za mlađe i starije dječake i djevojčice, kadete i kadetkinje te juniore i juniorke, koje se održano u Lukavcu mlade nade Kaknja ostvarile zapažen rezultat.

Na takmičenju je nastupilo 250 natjecatelja iz 15 klubova sa područja Federacije BiH. Federalno prvenstvo ujedno je imalo karkater kvalifikacija za državno prvenstvo i zavidni rezultati 16 takmičara Džudo kluba Kakanj tim su značajniji i vrtijedniji.

Naši džudisti osvojili su deset medalja, a svakako najveći uspjeh postigao je Bilal Brkić u kategoriji stariji dječaci do 38 kg, koji je postao prvak Federacije BiH.
Vice šampioni Federacije su:
1. Ermin Delić u kategoriji juniori -66 kg,
2. Džejlana Brkić u kategoriji kadetkinje – 70 kg,
3. Ajdin Mašić u kategoriji kadeti –81 kg,
4. Nedim Mašić u kategoriji stariji dječaci -42 kg,
5. Emin Čizmić u kategoriji stariji dječaci -38 kg,
6. Tarik Čizmić u kategoriji stariji dječaci -73 kg.

Abid Čatić u kategoriji stariji dječaci -42 kg, Anes Čizmić u kategoriji stariji dječaci -46 kg i Esmer Đokić  u kategoriji mlađi dječaci -27 kg izborili su plasman na treće mjesto, što je također zapažen rezultat.

-Zapaženi rezultati na federalnom prvenstvu plod su našeg kontinuiranog i organiziranog rada.Ovi uspjesi će sigurno biti veliki podstrek i poticaj za uspješne rezultate na državnom prvenstvu za koje se ozbiljno pripremamo,istakao je predsjednik Džudo kluba Kakanj Fuad Čatić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u