KakanjLive | Subota, 15.08.2020. godine

Deset dana proljetnih radnih akcija

21.03.2019. - Zabilježen je masovan odziv za učešće u velikoj ekološkoj akciji “Grablje, vreće i rukavice, i svi u proljetne radne akcije”. Prijavljeni sami sebi određuju mjesto za izvođenje akcije Danas se radilo u širem području stadiona Mladosti u Doboju

sastanakzeleniDetalj sa sastanka

U sali Općine Kakanj održan je sastanak sa predstavnicima prijavljenih volontera za veliku ekološku akciju pod nazivom na kojem se razgovaralo o konkretnim aktivnostima, terminima i logistici za dane u kojima će akcija biti realizirana od 21. do 31. marta 2019. godine.

Do sada se prijavilo oko 1500 volontera. Kao sastavni dio ustanova, organizacija i preduzeća. Prijavili su se: javna preduzeća Grijanje i Vodokom, Doma zdravlja Kakanj, Mjesna zajednica Termoelektrana, Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, Udruženje žena “Mozaik kultura i tradicija”, Grupa građana Doboj IV, Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj, Osnovna škola “Ahmed Muradbegović” Donji Kakanj (centralna i područne škole u Bilješevu, Modrinju, Rošćevini, Gori i Desetniku, NVO Zeleno polje, Crveni križ općine Kakanj, Asocijacija mladih SDA Kakanj, Udruženje Omladinski kulturni centar Kakanj, Škola odbojke Brežani, Ženski odbojkaški klub “Arabi”, NVO “Procvat” Tršće, Udruženje biciklista “Pozitiva”, FK “Mladost” Doboj- Kakanj, Planinarsko društvo “Bobovac” Kakanj, Klub spasilaca GSS Kakanj, grupa građana naselja Povezice. Učešće u akciji najavili iz osnovnih škola “Hamdija Kreševljaković”, ”Rešad Kadić”, “Omer Mušić”,“Ahmed Muradbegović”,“Mula Mustafa Bašeskija”,“15. april”, Srednje mješovite škole Kakanj, Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj i Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj.

prijeposlije.jpgDanas se radilo u širem području stadiona Mladost u Doboju - snimak prije i poslije prolaska akcijaša

Donacijom vreća, rukavica i druge logističke podrške u akciju su se uključili i Tvornica cementa Kakanj, Delta Petrol Kakanj i Elektrovar Kakanj.

Šumsko-privredno društvo ZDK, Poslovna jedinica “Šumarija” Kakanj, se uključilo u veliku ekološku akciju koju u periodu 21 – 31. mart 2019. godine organizira Općina Kakanj.

“Šumarija” Kakanj je obezbjedila 2.700 sadnica za pošumljavanje, a određeno je da lokacija pošumljavanja bude na Slapnoj Gori.

I dalje se u akciju mogu uključivati mještani u mjesnim zajednicama, kućni savjeti, prijave ekološka i druga udruženja, sportski klubovi, javna i privatna preduzeća, javne ustanove…

Akcija je zamišljena tako da Volonteri sami predlažu termin akcije i lokaciju na kojoj će realizirati akciju i o tome, radi konsultacija, obavještavaju Općinu.

plakat

Prijave učešća u akciji se mogu izvršiti na sljedeće kontakte: telefon 032/771 – 821, faks 032/771 809, e-mail: opcinaka@bih.net.ba i putem zvanične Facebook stranice Općine Kakanj, s naznakom: Prijava za organiziranje volonterskih akcija čišćenja na području općine Kakanj – 2019. godina.

Prijava treba da sadrži: očekivani broj volontera, datum čišćenja, lokaciju koja će se čistiti i kontakte predstavnika prijavljene grupe volontera.

Za sve volontere koji prijave učešće Općina Kakanj će obezbjediti rukavice, vreće za smeće, užinu i osvježenje.

Stoga, pozivamo volontere da prijave svoje učešće u ovoj akciji pošumljavanja. Prijave i detaljnije informacije se mogu dobiti putem telefona s brojem 032/554 540.

Akcija će biti realizirana u nedjelju 24. marta.

Za učesnike akcije bit će obezbjeđen i prevoz, te užina i osvježenje.

“Neka zajedno sa nama u akciji budu i oni najmlađi, djeca i unuci. Učimo ih da je čist okoliš neprocjenjivo blago, pokažimo im čar ubiranja prvih proljetnih cvjetova, neka osluškuju žubor naših rijeka i potoka, neka uživaju u beskrajno lijepom plavom nebu i neka odrastaju u okolišno odgovorne, čestite i savjesne građane”, rekao je u svojoj poruci povodom dolaska proljeća načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u