KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Derbi pripao OKI Kakanj

24.03.2017. - U X kolu prve lige BiH , na otvaranju jesenjeg dijela sezone za odbojkaše u sjedćoj odbojci, u veoma borbenoj igri, kakanjski odbojkaši su upisali vrlo važna dva boda

trunir_sodbojka1

Na domaćem poarketu OKI Kakanj 92, ugostio je ekipu IOK Bosna iz Zenice, koja je ove godine uz ekipu Maglaj-Indeksa najozbiljniji kandidat za prelazak u Premier ligu.

Prvi set drugoplasirana ekipa Prve lige IOK Bosna iz Zenice, koja ima samo dva poraza u dosadašnjih deset kola, jako dobro je otvorila utakmicu i konstatno vodila od poravnanja 1:1. Na prvom tehničkom tajmu rezultat je glasio 1:8 za goste i slutio se poraz ekipe OKI Kakanj 92, kojem su u ovom meču bodovi bili potrebni radi bjega iz zone ispadanja iz lige.

Do drugog tehničkog tajmauta Kakanjci su uspjeli izboriti samo šest poena jer rezultat je glasio 6:16. Velikom upornošću i prije svega požrtvovanom igrom Kakanjci stižu do izjednačenja u samom finišu seta kod rezultata 22:22. Takva borba je nagrađena pobjedom u ovom setu od 25:23.

Nošeni završnom serijom od 16:6 iz prvog seta, drugi set OKI Kakanj takođe dobro otvara i na oba tehnička tajmauta su u prednosti 8:4 i 16:6. Nakon 20 poena dolazi do pada u igri Kakanjaca, bolje rečeno do zamora, što gosti koriste i stižu do poravnanja na 24:24 i pobjede na razliku 24:26.

U treći set domaći ulaze sa dva svježija igrača iz rostera, umjesto Mašića u igri je Kovač, a umjesto Plaste ulazi nedovoljno oporavljeni Trako. U jako dobroj i izjednačenoj igri posebno u završnici seta OKI Kakanj 92 dolazi do prednosti u setovima 2:1 dobivši treći set rezultatom 25:22.

Četvrti set se poslije prvog tehničkog koji je glasio 8:3, a posebno poslije drugog od 16:15, bukvalno igrao poen za poen, gdje nakon poravnanja od 23:23 gosti uspijevaju dovesti utakmicu u taj-brek dobivši ovaj set 23:25.

Peti set kao i veći dio ovog susreta obilovao je velikom borbenošću, zbog neophodnih bodova i jednoj i drugoj ekipi. Na promjenu strana Kakanjci odlaze sa prednošću od 8:6,da bi nakon poravnanja rezultata od 13:13 uspjeli okončati set pobjedom od 15:13 i ubilježiti jako važna dva boda u borbi za opstanak u Prvoj ligi BiH.

- Nakon loše prve polusezone, mi smo sebi dozvolili luksuz da na kontu imamo samo jedanaest bodova, što nas uz ekipe Igmana, Kalesije i Tigra iz Banovića, pa donekle i IOK Zenicu svrstava u ekipe koje će voditi veliku bitku za opstanak.Dok će se za vrh boriti Maglaj-indeks,Neretva Mostar i naš današnji protivnik Bosna. Utakmica je bila veoma bitna i za jedne i za druge, zato smo vidjeli veliko htijenje posebno kod mojih igrača.Moram reći da je ekipa Bosne danas došla do pobjede sigurno bi bilo zasluženo, ali eto mi smo bili bolji za tri poena /112:109/ što je veliki vjetar u leđa pred nastavak prvenstva.Bosni želimo sve najbolje u borbi za prelazak u viši rang, rječi su Hajrudina Zekića.

OKI KAKANJ 92- IOK BOSNA Zenica 3:2
(25:23 24:26 25:22 23:25 15:13)

OKI Kakanj: Mukades Trako,Nerrmin PLasto,Emir Zečević,Ševko Imamović,Hariz Dautbašić,Samir Mehinović,Mirnes Kovač,Haris Čišija,Abdel Fazlić,Almin Mašić,trener Hajrudin Zekić.
IOK Bosna Zenica: Alem Skender, Mirsad Muračević, Almir Imamović, Nedžad Mušanović, Jasmin Huseinović, Mersudin Ibrahimović, Benjamin Čamdžić, Mensur Šahinović, Nijaz Durmiš, Damir Husković, trener Ferhad Šehić.
Sudijski dvojac Adnan Kološ (Sarajevo) i Indir Čosić (Breza).

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u