KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Denis Cana novi igrač Rudara

25.01.2019. - Nakon što su još prije početka priprema angažirali Mirzu Šubu (1988), Murisa Filana(1987) i Alena Ćosića (1999), trojicu igrača zaštićenog godišta (ispod 21.godine,op.a), s kojima su potpisani jednoipogodišnji ugovori, čelnici Rudara angažirali su i jedno vrijedno pojačanje

deniscanaDenis Cana u bijelom dresu, dok je igrao u Češkoj

Riječ je o Denisu Cani (8.10.1987.Bijelo Polje, Crna Gora),iskusnom veznom igraču, koji je u jesenjem dijelu nastupao za ekipu sarajevskog Olimpika. Denis Cana je nogometnu karijeru počeo u redovima visočke Bosne 2003. godine u kojoj je stekao punu afirmaciju. Jednu sezonu nosio je dres bihaćkog Jedinstva, zatim je imao zapažen inozemni angažman u Omanu (AL Seeb iz Muscata) i

Češkoj Republici gdje je igrao punih šest godina u FK Slovan Varnsdorfu i SK Sigmi Olomouc.

Denis Cana igra na poziciji zadnjeg veznog igrača i trebao bi svojim znanjem i bogatim iskustvom,zajedno sa kapitenom Belminom Kobilicom i mladim Sedadom Subašićem, davati ton Rudarevoj igri u nastavku prvenstva.

-Još prošlog ljeta Cana je bio u našim kombinacijama, ali je dobio bolju ponudu od Olimpika i nismo uspjeli pronaći zajednički jezik. S obzirom da živi i radi u Visokom, procijenio je da mu više odgovara naša sredina i definitivno smo postigli sporazum i on će svoju bogatu karijeru najvjerovatnije završiti u našem klubu. Dolazak ovog iskusnog igrača mnogo će značiti našoj mladoj ekipi i mislim da će opravdati epitet pojačanja, smatra trener Rudara Fadil Hodžić.
Želju da postane novi-stari igrač Rudara izrazio je Ismet Pendek,koji je proteklih šest mjeseci proveo u Bihaću, ali dogovor nije postignut jer Hodžić na raspolaganju ima tri štopera i smatra da ne treba kumulirati određene pozicije.

Kad je riječ o igračkom kadru, kažimo da je pored Mirze Rizvanovića, Belmina Kubata i Akifa Kovača, koji su imali malu minutažu u prvom dijelu prvenstva, redove Rudara napustio i Adin Čiva, koji očekuje zaposlenje u Njemačkoj, gdje će nastaviti i nogometnu karijeru u jednom od njemačkih niželigaša.

Premda prelazni rok traje do 15.februara, vodstvo Rudara nema namjere mijenjati postojeći igrački kadar, koji je po mišljenju struke potentniji u odnosu na prvi dio sezone.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u