KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Deni za kraj kao šlag na tortu

06.08.2016. - Na kraju, kao šlag na tortu, petodnevni raznovrsni sadržaji na Centralnoj pozornici Kakanjskih dana okončani su koncertom Deniala Ahmetovića. Deni se potrudio da završni koncert Kakanjskih dana, bude sadržajan i nezaboravan

Dobro i kreativno pripremljenom solističkom koncertu Deniala Ahmetovića prethodio je defile dva duhačka orkestra iz Zenice i Kaknja sa mažoretkinjama iz Čapljine. Uvertira za Denijev koncert nije mogla biti bolja. Prvo je voditeljska najava za Denialov izlazak na scenu pokrenula emocije, a onda je iskazana neizvjesnost  muzičkim i scenskim umjećem. Instrumentala dramatičnog iščekivanja uzburkala je strasti među nekoliko hiljada poklonika muzičkog izražaja Deniala Ahmetovića. 

“Nema ljubavi dok je Bosna ne rodi”... počeo je Deni zajedno sa najvatrenijim fanovima iz prvih redova, razmjenjivati ljubav koju nosi prema domovini i Kaknju. Već po startnoj kompoziciji i scenaristički dobro osmišljenom prvom pojavljivanju vidjelo se da je ovaj koncert brižljivo pripreman. Svaki detalj imao je smisao i cilj.

denial_ahmetovicDenial Ahmetović - Ljudima prvo izražavam poštovanje pa tek onda ponudim pjesmu

Ovako nam je to i sam Denial rekao:
- Moj tim imao je samo jedan cilj. Domaću publiku, našu raju, komšije i prijatelje, sugrađane oraspoložiti u do sada najboljem koncertu. Samo tonska proba trajala je oko dva sata. Vodili smo računa o najmanjim sitnicama, jer Kakanjci znaju šta je dobro i svakog trenutka želim da svi koju dođu na koncert prvo osjete koliko ih poštujem i uvažavam, a tek onda šta pjevam.

Baš tako je izgledalo. Sedam muzičara u scenskom prostoru. Čak - dva bubnjara. Tehničare nismo uspjeli ni izbrojati. Scenski efekti tačno u skladu sa ritmom. Najveći broj snimatelja i fotoreportera vidjeli smo na ovom, od pet, održanih koncerata tokom Kakanjskih dana. Denijev stajling, uključujući svaki detalj, i naočale i sat i boju kose i frizuru, bio je za deset. Izašao je pred svoje ljude odjeven kako odgovara sadržaju repertoara kojeg je izvodio i kako to od njega očekuje njegova publika.

Jedna za drugom redale su se pjesma za pjesmom. Denijevi hitovi.  Hitovi najpoznatijh pop i rok grupa i pjevača sa naših prostora. Svaki Denijev pokret bio je do kraja promišljen, a njegove riječi s početka koncerta posjetioci ne bi trebali zaboraviti jer je rekao:
- Grad ne čine ove zgrade. Grad ne čine parkovi. Grad čine ljudi, i zato je Kakanj najbolji.

mirza_musijaMirza Mušija, cijeni i uvažava Denijev pristup u izgradnji karijere

I zaista je tako. Dio tog najboljeg što ima ovaj grad jeste i Denial Ahmetović. Evo kako nam je to rekao, glumac i reditelj, opet naš sugrađanin: Mirza Mušija:
- Upravo slušamo jednu predivnu pjesmu koju je za večeras poripremio naš Denial Ahmetović.Od početka koncerta, načina izlaska na scenu, izbora pjesama, načina interpretacije i svega što je vezano za ovaj koncert, sa ozbiljnošću pristupa pokazuje koliko je Denialu stalo da sugrađane počasti kvalitetnim koncertom. Mene to raduje. Naš Denial je prefinjena umjetnička duša i ja mu od sveg srca želim i predviđam dugu i plodonsonu karijeru. Naša omladina u Denialu treba gledati primjer za ponašanje i neka se ugleda na njega.

Deni i njegova ekipa dali su sve od sebe. Koncert je završio rekli bi smo u “krvi i znoju”. U venama Kakanjki i Kakanjaca tekla je krv ponosa i zadovoljstva, a niz Denievo lice i tijelo slijevao se znoj koji je natopio svaki komadić njegove, za ovu priliku brižno birane odjeće.

I zaista. Sadržajno i izvođački bio je ovo najbolji Denijev koncert do sada. Kako vrijeme prolazi, lagano, pametno i sigurno Deni kvalitetom osvaja svoj prostor na teško dohvatljivom zvjedanom nebu popularnosti i na još težem osvajanju ljudi koji vagaju svaki detalj, dok otvaraju srce da tamo smjeste najzaslužnije.

A.Zekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u